”Limiitillä alusta alkaen” – Marquez huimisteli Silverstonen paalupaikkaennätyksen

Paalupaikka oli MotoGP-luokan hallitsevalle mestarille kauden viides. Sarjassa Marquez on kolmantena 52 pistettä Yamaha-duon Lorenzo-Valentino Rossi takana.

Marquez alitti nimissään olleen paalupaikkaennätyksen jo ensimmäisellä nopealla kierroksellaan ja pisti myöhemmin siitä vielä varmuuden vuoksi piirun verran paremmaksi.

– Fiilis pyörään oli hyvä ja puskin alusta alkaen limiitillä. Kun näin kierrosaikani ensimmäisillä renkailla, niin tiesin, että pystyn taistelemaan paalupaikasta. Huomenna on luvassa jälleen kova taistelu Jorgen kanssa ja katsotaan, mitä Valentino (Rossi) ja Dani (Pedrosa) siihen tuovat, tuumi hymypoika Marquez.

Lorenzo sössi viimeisen varikkokäyntinsä viivyttelemällä boxissa, vaikka pyörä oli jo valmiina. Se tiesi sitä, että viimeinen nopea kierros jäi ajamatta armottoman ruutulipun liehuessa.

Lorenzo kiukutteli tapahtunutta hetken radalla, mutta taistelun tauottua haastatteluun saapui tyytyväinen mies.

– En olisi uskonut, että aika-ajossa ajetaan näin kovia kierrosaikoja. Eturivin lähtöpaikan saavuttaminen vaati täydellisen kierroksen. Olen erittäin tyytyväinen toiseen lähtöruutuun ja olen samalla ylpeä ajastani, pudotteli Lorenzo.

Marquezin tallikaveri Pedrosa täydentää kauden 12. MM-osakilpailun eturivin. Hän jäi pohjista 0,482 sekuntia.

Rossi pystyi kohentelemaan tuntuvasti asemiaan viimeisellä vedollaan. ”Tohtori” tuikkasi neljänneksi 0,713 sekuntia Lorenzon takana.

Rossin kanssa kakkosriviin rullaavat Yamahan Tech3-satelliittitiimin kuljettajat Pol Espargaro ja ja Bradley Smith.