Liigakausi loppuun hyisessä säässä

Sunnuntain senioripäivän kolmessa kisaluokassa mitalistien järjestys ei enää vaihtunut. Teemu Makkonen yllätti viemällä MXJ-luokan molempien erien voitot.

Patrik Raittalan Liigavoitto sinetöityi jo MX125-luokan päivän ensimmäisessä kisaerässä, kun hän saapui maaliin viidentenä. Erän voittoon ajoi ensimmäistä kertaa tällä kaudella luokassa vieraillut Joni Roos. Avauserän jälkeen muidenkin mitalistien nimetkin olivat jo selvillä, Jere Räsäsen ja Sami Naukkarisen järjestys hopealla ja pronssilla jäi vielä päätöserässä ratkaistavaksi.

Luokan toinen kilpailuerä jouduttiin keskeyttämään kilpailijan loukkaantumisen vuoksi kun sitä oli ajettu noin kymmenisen minuuttia. Kun Liigan kisaerien pituus on 15 minuuttia ja 2 kierrosta, jäivät tulokset voimaan. Roos oli jälleen selvästi erän ykkönen, Räsänen ajoi maaliin viidentenä Naukkarisen perässä ja varmisti näin hopeaa.

MXJ:ssä Joona Saari varmisti Liigan voiton vasta viimeisessä erässä, jossa hän ajoi Makkosen jälkeen toiseksi. Saaren kanssa voittokamppailua käynyt Eetu Kuusisto summasi kauden päätöksestä samat sijat kuin Saarikin, ollen erien toinen ja kolmas. Luokan pronssisijan oli jo varmistanut Roope Väätäinen.

Niko Parkkinen ei kilpaillut enää Lievestuoreella MXB-luokassa, hän varmisti Liigan voiton jo aiemmin ja nousi A-luokkaan. Päivän erävoittoihin ajoivat Marko Korhonen ja Juho Flinck. Kummankin erän toiseksi päästellyt Matti Kungas pokkaa sarjan hopeaa ja kolmas on Toni Perälä.

MX-Liiga on tämän vuoden osalta paketissa, motocrossia ajetaan Suomessa vielä ulkoradalla ensi viikonloppuna Mäntyharjussa kerhojoukkueiden SM-kisassa ja hallissa Supercrossin SM-sarjan päätösviikonloppu 25.-26.10. Tampereella.

Tulokset:
http://www.mylaps.com/en/events/960633
Pistetaulukot linkistä "Championship".

Uusin numero