Liigajunnujen kausi pakettiin

Sarjakärjessä Keski-Suomeen saapuneet pitivät pintansa kauden viimeisissä erissä, mutta MXC/B:n pronssikamppailuun mahtui hiven dramatiikkaakin kauden päätöserässä.

Liigan nuorimmassa ikäryhmässä, 7-11- vuotiaiden MX65-luokassa koko kauden ajan hallinnut Kasper Kangasniemi joutui tyytymään päivän ensimmäisessä erässä kakkossijaan Tobias Koukun takana. Koukun kauden avausvoitto tuli hänen kannaltaan varsin sopivaan saumaan, sillä hän kamppaili luokan pronssisijasta vain yhden pisteen Viktor Juseliuksen edellä.

Toisessa erässä Kangasniemi johti lähdöstä maaliin asti ja kuorrutti sarjan voittonsa kauden päätöserän voitolla. Viidenneksi ajanut Kimi Koskinen piti sarjan kakkossijansa ja kun Koukku ajoi kauden parhaan kisapäivänsä ollen toisen erän toinen, otti hän luokan loppupisteiden kolmossijan venyttäen eron Juseliukseen yli kahdenkymmenen pisteen mittaiseksi.

Mauno Nieminen varmisti 10-11- vuotiaiden MXC/C:n Liigan voiton jo kauden toiseksi viimeisessä kisassa, Nieminen kuitenkin varmisteli ja nautiskeli kilvanajosta voittamalla myös kauden päätöskisan molemmat erät.

Kun piste-erot kärjessä olivat melko selvät, Wiljam Malin varmisti hopeaa jo päivän avauserän kakkossijalla. Ensimmäisen erän kolmonen, Pyry Juupaluoma varmisti myöskin loppupisteissä saman sijan.

Emil Weckman oli vaihteeksi mukana myös kotoisessa Liigassa kilpaillen 11-15- vuotiaiden MXC/B-luokassa. Kauden mittaan vain neljässä kisassa EM-kisojen päällekkäisyyden vuoksi nähty Sipoon juniori hallitsi aika-ajoa ja ensimmäistä erää selvästi. Samalla Weckman tarrasi kiinni jo sarjan kolmossijaan.

Sarjan voiton varmisti Antti Nyqvist ajettuaan ensimmäisen erän neljänneksi. Aleksi Kurvinen oli kahdeksas ja tämä riitti hänelle varmistamaan sarjan hopeasijan.

Pronssikamppailussa Emppu Aron mahdollisuudet heikkenivät melkoisesti, kun hän kaatui ensimmäisen erän kakkossijalta ja joutui keskeyttämään. Matias Vesterinen oli päätöserään lähdettäessä sarjan nelosena, vain neljän pisteen päässä Weckmanista.

Weckman johti toistakin erää muutaman kierroksen ajan painellen jälleen suvereenia vauhtia karkuun muilta. Pojan matka katkesi kuitenkin harmittavasti rengasrikkoon ja kun Vesterinen ehti ruutulipulle kolmantena, hän otti sarjan kolmossijan.

MX-Liigan kauden viimeinen kisapäivä ajetaan sunnuntaina senioriluokissa MX125, MXJ ja MXB.

Tulokset:
http://www.mylaps.com/en/events/960633
Pistetaulukot siellä linkistä "Championship"
 

Uusin numero