Leponiemi palasi enduropoluille

iihimäen kaksipäiväisessä SM-endurossa jalkansa kuntoon saaneen miehen meno A125-luokassa takelteli vielä lauantaina, mutta sunnuntaina ajo kulki jo huomattavasti paremmin. Päivätuloksina olivat sijoitukset 9. ja 5. SM-pisteissä Päitsin väliin jättänyt Leponiemi on nyt yhdeksäntenä.

– Lauantain tulos oli kehno. Tuntui, että ajo kulkee, mutta kello ei vain tykännyt ajostani. Viimeisellä pätkällä munasin vielä pari sijaa, kun otin parit lipat. Sunnuntaille säädimme pyörää kääntymään paremmin ja se näkyi auttavan, Leponiemi kertoi. – Luokan kärki menee kyllä niin kovaa, ettei voi kuin ihmetellä. Kisat olivat kyllä kaikin puolin hienot.

Oleniukselle nousupisteet täyteen

Tiimin nuorta polvea edustava Henry Olenius ajoi lauantain vielä kipeänä, joten tulos jäi hieman vaisusti. Hän sijoittui B125-luokassa toiseksi, mutta vauhti ei aivan riittänyt 125-luokan SM-pisteille, missä sijoitus oli 17.

– Olin perjantaina vielä kuumessa ja tuli kaatuiltua vähän liikaa, Olenius sanoi.

Lauantain B125-luokan kakkossijan myötä Olenius sai endurossa nousupisteet A-luokkaan täyteen. Sunnuntaina hän ajoi paremmin, tuloksena oli jälleen B125-luokan kakkossija, mutta kun taakse jäi monta A-luokan kuskia, niin SM-pisteissä hän ehti kymmenenneksi keräten kuusi SM-pistettä. Piikkiluokan SM-sarjassa Olenius on tässä vaiheessa sijalla 12.

Valtteri Salonen kolhi jalkaansa

Pari viikkoa sitten Saksassa loukkaantunut Valtteri Salonen ei saanut Riihimäellä kunnon vauhtia aikaiseksi. Lauantain tuloksena oli kaatuilujen jälkeen vasta 10. sija A2504T-luokassa.

Kaatuillessa Salonen sai jalkaansa sen verran kolhua, että hän jätti sunnuntain startin suosiolla väliin.

Leuka liikenteessä isolla pyörällä

Lauri “Leuka” Salonen lähti Riihimäen kisaan avoimen luokan 300-kuutioisella kaksitahtisella TM:llä.

Renkaanvaihtohankaluudet lopussa toivat 10 AT-minuuttia ja Leuka putosi kauas SM-pisteiden ulkopuolelle. Sunnuntai sujui paremmin ja Leuka rutisti itsensä ison luokan yhdeksänneksi.

– Ajattelin kokeilla isompaa pyörää, kun mahdollisuudet piikkiluokan sijoituksiin kuivuivat talven keskeytyksiin. Olihan se vähän opettelua, mutta maaliin tultiin. Sunnuntaina ajo oli jo paljon helpompaa, Leuka tuumaili.
 

Uusin numero