Lehtinen taklattiin MM-karsinnassa

Alkueristä Lehtinen keräsi kahdeksan pistettä ja riitti sijaan 11. ja semifinaalieriin. Heikkilä jäi alkueriin kerättyään viisi pistettä ja sijan 15. Lopulta semifinaalit ja finaali jätettiin ajamatta, sillä raju ukkonen keskeytti kilpailun alkueriin.

– Ajamiseeni olen sinällään tyytyväinen, sijoitukseen en. Ensimmäisessä erässä ranskalainen kuljettaja ajoi suoraan minun kylkeen, vei eturenkaan alta ja kaaduin. Olin varma, että hänet hylättäisiin, mutta tuomari hylkäsikin minut. Kukaan ei kuulemma nähnyt tilannetta pölypilven seasta. Kolmannessa erässäni olin toisena, kunnes viimeisessä kurvissa tuli kolme kuljettajaa ohi, ajoin liian ulkona. Se kyllä potutti. Sitten raju ukkonen keskeytti kilpailun ja se siitä sitten, kommentoi Lehtinen kilpailuaan.

Ensimmäistä edustustehtäväänsä maaradalla suorittanut Heikkilä oli hieman kaksijakoisissa tunnelmissa.

– Kilpailu lähti minulta melkein liian hyvin käyntiin, eka erä meni hyvin. Kolmannen erän nolla harmittaa, se oli oma moka. En vaan huomannut, että kaasuvaijeri oli viallinen. Kokeneemmat kuskit hieman yritti minua ennakkoon pelotella radan suhteen, mutta ei tämä sitten niin paha ollutkaan, ihan ajettava rata. Kokonaisuuteen olen kuitenkin ihan tyytyväinen.

Kilpailusta kuusi parasta jatkaa MM-karsintojen finaaliin, Challengeen, joka ajetaan 22. syyskuuta Tshekin Marianske Laznessa. Sieltä seitsemän parasta selviää maaradan MM-sarjaan kaudelle 2013.

Challengeen suomalaisista selvisi Aki-Pekka Mustonen, joka ajoi toukokuussa Saksan Mühldorfissa ajetussa karsinnassa jatkoon.
 
Tayac, Ranska.
Maaradan MM-karsinta:

   1. Stephane Tresarrieu Ranska 19
   2. Dirk Fabriek Hollanti 17
   3. Glen Phillips Iso-Britannia 16
   4. Ales Dryml Tshekki 16
   5. Nick Lourens Hollanti 15
   6. Richard de Biasi Ranska 12
   7. Cory Gatchercole Australia 11
   8. Jerome Lespinasse Ranska 10
   9. Gabriel Dubernard Ranska 10
 10. Richard Wolff Tsekki 9
 11. Rene Lehtinen Suomi 8 (d,4,1,3)
 12. Sjoerd Rozenberg Hollanti 8
 13. Enrico Sonnenberg Saksa 8
 14. Keijo Bünning Saksa 7
 15. Aarni Heikkilä Suomi 5 (3,1,0,1)
 16. Charlie Saunders Iso-Britannia 5
 17. Erik Eijbergen Hollanti 3
 18. Karel Kadlec Tshekki 1

Uusin numero