Lain omiin käsiinsä ottanut mieshenkilö hyökkäsi moottoripyörällä ajaneen miehen kimppuun  – seitsemän vuoden linnareissu: ”Olet raukkamainen öykkäri”

Ryhmä miehiä kokoontuu kerran kuukaudessa etsimään varastettuja moottoripyöriä. He lähtivät liikkeelle Iso-Britannian Southamptonissa kahdella autolla. Toista ryhmää johti 22-vuotias mies nimeltä Steven Walden, hänen autossaan oli väärät rekisterikilvet.

He löysivät moottoripyöräilijän, jonka kuvittelivat ajavan varastetulla pyörällä, niin ei kuitenkaan ollut. Miehet olivat saaneet vihjeen Facebook-ryhmästä.

Alkoi kova takaa-ajo, missä vauhtia oli asuinalueella jopa 120 km/h. Walden törmäsi autollaan 19-vuotiaaseen motoristiin, vaikka muut autossa olleet olivat pyytäneet häntä vähentämään vauhtia ja varomaan törmäämistä motoristiin. Moottoripyöräilijä loukkaantui pahoin, mutta silti Walden kävi vielä nuoren miehen kimppuun pampun kanssa.  Lopulta miesjoukko pakeni paikalta.

”Heidän autonsa pyörähti kolarissa ympäri. Kaikki pääsivät ulos autosta, mutta ensi töikseen Walden otti autosta pampun ja hyökkäsi tuskissaan maassa makaavan moottoripyöräilijän kimppuun”, kertoi yksi todistajista.

”Sitten hän antoi pampun kaverilleen ja kehotti koko sakkia häipymään paikalta jättäen loukkaantuneen miehen oman onnensa nojaan”, todistaja jatkoi.

Oikeudessa kävi ilmi, että moottoripyöräilijä sai tilanteessa kallonmurtuman ja aivoverenvuodon, lisäksi hän mursi solisluunsa.

Tapauksen jälkeen Walden ilmoitti poliisille, että hänen autonsa oli varastettu päästäkseen pälkähästä. Mies kuitenkin pidätettiin jo seuraavana päivänä. Häntä syytettiin vakavan vamman aiheuttamisesta vaarallisella ajamisella, vaarallisen aseen hallussapidosta, viranomaisten harhaanjohtamisesta, väärennettyjen rekisterikilpien käytöstä ja ajamisesta ilman vakuutusta ja ajokorttia.

Walden myönsi syytteet ja kertoi aiheuttaneensa vammat moottoripyöräilijälle, joka oli itseasiassa hänen ex-tyttöystävänsä nykyinen ystävä.

Hänen puolustusasianajajansa kertoi, että Walden oli hyvin tyytymätön siihen, että moottoripyörävarkaudet ovat alueella lisääntyneet suorastaan epidemian tasolle. Hän oli auttanut Facebook-ryhmää, joka on keskittynyt nimenomaan pyörävarkauksiin. Sivuston avulla on löydetty jo yli 300 varastettua moottoripyörää. Asianajajan mukaan Waldenin on nyt lähdettävä Southamptonista, koska hän on saanut tappouhkauksia sosiaalisessa mediassa.

Niin hän lähteekin, sillä tuomari Christopher Parker passitti hänet vankilaan kuudeksi vuodeksi ja 10 kuukaudeksi.

”Riskeerasit tuon moottoripyöräilijän, oman ja ystäviesi hengen. Puhut paljon ihmisistä, jotka tukevat sitä, mitä te teette, mutta nyt se johti erittäin vakavaan loukkaantumiseen. Se mitä teit, on yksiselitteisesti väärin ja kaikkien sinun tekemisiäsi tukevien on syytä ymmärtää se. Olet raukkamainen öykkäri”, tuomari Parker lausui.

Vankeusrangaistuksen lisäksi Parker menetti ajo-oikeutensa yli seitsemäksi vuodeksi. Hänen on aikanaan tehtävä perusteellinen ajokoe saadakseen enää koskaan ajaa autoa.
 

Uusin numero