Lahti täynnä intoa Asseniin

BSB-sarja vierailee Alankomaissa, kun vuorossa on kauden toiseksi viimeinen, Assenin radalla järjestettävä osakilpailu. 777RR HRP Suzukin Eemeli Lahti odottaa tulevaa viikonloppua innolla.

 
– Asseniin on aina mukava tulla. Tämä on lempiratani BSB-sarjassa ja yksi suosikeistani muutenkin. Se on ensimmäisiä isoja ratoja, joilla olen päässyt ajamaan, Lahti kertoo. Erityisen puoleensavetäväksi mies mainitsee nopeiden ja teknisten kohtien yhdistelmän luoman haastavuuden.
 
– Lisäksi minulla on täältä paljon hienoja muistoja ja hyviä tuloksia, Lahti sanoo viitaten muiden muassa viime kauden kauden kolmossijoihin BSB- ja IDM Supersport -osakilpailuissa.
 
– Lähtökohdat ovat muutenkin helpommat aiempiin kilpailuihin verrattuna, sillä rata on tuttu ja täältä meillä on jo melko paljon dataa, Lahti pohtii.
 
– Kun vielä oma itseluottamuskin on hyvällä tasolla, voi viikonlopun urakan aloittaa hyvillä mielin, Lahti myhäilee.
 
Sumuisten saarien sää tuo BSB-sarjaan usein oman jännitysmomenttinsa, ja Lahti kertoo myös Hollannin taivaan näyttävän jokseenkin huolestuttavalta.  

– Jos sää pysyy kuivana, en voi olla tyytyväinen muuhun kuin voittoon. Jos ajamme märällä, on kärkiviisikkoon sijoittuminen realistinen tavoite, Lahti kertoo.
 
BSB-sarjan 11. osakilpailu järjestetään 29.9.-1.10. ja sen areenana toimii TT Circuit Assen. Eemeli Lahti osallistuu 777RR HRP Suzuki -tiimin Suzuki GSX-R 600:lla BSB Supersport -luokkaan, joka ajaa viikonlopun aikana kaksi kilpailulähtöä: lauantaina ajettava 12 kierroksen sprinttikilpailu starttaa klo 16.40 ja sunnuntain täyspitkä 15 kierroksen kilpailu klo 16.35 Suomen aikaa. Molemmat lähdöt ovat katsottavissa Eurosport Playerilla.

Uusin numero