Lahti katkaisi Niemisen valtakauden

Alkuerissä ennakkosuosikit pitivät pintansa. Timo Lahti ajoi eniten pisteitä, 14, ja pääsi suoraan finaaliin. Hallitseva ja kolmen edellisen vuoden mestari mestari Kauko Nieminen keräsi yhden hylkäyksen rasittamana 12 pistettä, mutta selvisi Lahden seuraksi suoraan finaaliin.

Sijoille 3-6 sijoittuneet ajoivat semifinaalierän, josta kaksi parasta selvisi finaaliin. Kotiradallaan ajanut Juha Hautamäki voitti erän selvästi ja toiseksi ajoi Tero Aarnio. He siis finaaliin. Teemu Lahti oli semifinaalissa kolmas ja yllättävän vaisusti ajanut Kalle Katajisto joutui keskeyttämään.

Finaalissa ulkoradalta startannut Timo Lahti ampaisi kärkeen saaden Juha Hautamäen peräänsä. Hautamäki ahdisti Lahtea mutta toisella kierroksella Kauko Nieminen tuli sisältä Hautamäen rinnalle.

Kaksikon Hautamäki-Nieminen taistellessa pääsi Lahti karkuun ja ajoi finaalissa selvään voittoon ja uransa ensimmäiseen suomenmestaruuteen. Nieminen ehti ruutulipulle toisena ja Hautamäki kolmantena. Aarnio jäi tällä kertaa ilman mitalia.

Uusi mestari Timo Lahti oli tyytyväinen kilpailuunsa.

– Fiilis on ihan mahtava. Yhtä hieno, kun silloin kun voitin ensimmäisen nuorten SM-kullan. Kilpailu sujui hyvin. Ajattelin, että olisin vielä nopeampi ja pyörän säätöjä hieman muutettiin kilpailun kuluessa. Ei se vauhti siitä parantunut ja finaaliin palattiin alkuperäisiin säätöihin. Finaalissa sain hyvän startin, mutta Juha (Hautamäki) antoi kovaa painetta. Pääsin sitten karkuun, kun Kake ja Juha alkoi taistelemaan keskenään. Mestaruuden arvoa nostaa vielä se, että pystyin voittamaan Kaken sen kotiradalla.
 
Tulokset:
  1. Timo Lahti KMMK 14+3
  2. Kauko Nieminen SeMK 12+2
  3. Juha Hautamäki SeMK 12+3+1
  4. Tero Aarnio KMMK 12+2+0
  5. Teemu Lahti KMMK 9+1
  6. Kalle Katajisto SsMK 11+R
  7. Jari Mäkinen HyMK 9
  8. Marko Suojanen PMK 8
  9. Niko Siltaniemi HjMK 8
10. Joni Keskinen SeMK 6
11. Jiri Nieminen SsMK 6
12. Jesse Mustonen VRT 4
13. Mika Loppi SeMK 3
14. Aarni Heikkilä HyMK 3
15. Jouni Viljanen PMK 2
16. Markku Autio KuMaMo 1

Uusin numero