Lahti jäi kauas kärjestä Challengessa

Kuusankosken nuorella speedwayammattilaisella Timo Lahdella oli edessään yksi kovimmista haasteista , mitä speedwayssa on. Vain kolme parasta selviäisi jatkoon, joten kilpailun pitäisi onnistua täydellisesti.

Haastetta lisäsi vielä se, että vajaa kolme viikkoa aiemmin Timo jäi pisteittä samalla radalla ajetussa Elite-liigan ottelussa.

Ensimmäisessä erässään Timo ajoi kolmanneksi, joten pistetili oli heti avattu. Kolme seuraavaa erää meni kuitenkin nollille. Viimeisestä erästä ajettu piste tuplasi pistepotin. 2 pisteellä Timon sijoitus oli 15. joten jatkopaikka jäi kaukaiseksi haaveeksi.

– Vastustajat meni tänään kovaa. Kyllä minä vauhdissa mukana pysyin, mutta pisteet jäi saamatta. Harmittaa, kun pari kertaa sain oikein hyvän startin, niin sitten mokasin ekapään. Rata täällä Poolessa on kapea, etenkin kaarteisiin menot ja ulostulot. Kun kaarteen mokaa, jää helposti pussiin. En ole täällä saanut pariin vuoteen kunnon kisaa, eikä tämä hääppöinen ollut nytkään, kertoi Timo moottorien jylyn tauottua.

– Nyt tämä tietysti tympäsee ja harmittaa. Mutta kun ajattelee, että kauden alussa en edes ajatellut pääseväni MM-karsinnoissa näin pitkälle, niin siihen nähden tämä on hyvä, jatkaa Timo.

– Sunnuntaina ajan Puolassa play-offsien toisessa ottelussa, joten kiirettä riittää, päättää Timo.

Challengen voittajaksi ajoi odotetusti GP-sarjassakin kovaa jälkeä tehnyt Tanskan Niels Kristian Iversen. Puolan Krzysztof Kasprzak oli yhtä odotettu kakkonen ja viimeisen jatkopaikan ajoi Iversenin maamies Kenneth Bjerre.

Tulokset:
1. Niels Kristian Iversen Tanska 13
2. Krzysztof Kasprzak Puola 12
3. Kenneth Bjerre Tanska 11
4. Martin Smolinski Saksa 10
5. Chris Harris Iso-Britannia 10
6. Troy Batchelor Australia 9
7. Michael Jepsen Jensen Tanska 7
8. Hans Andersen Tanska 7
9. Daniel King Iso-Britannia 7
10. Piotr Pawlicki Puola 7
11. Daniel Nermark Ruotsi 7
12. Maciej Janowski Puola 7
13. Thomas H. Jonasson Ruotsi 6
14. Vaclav Milik Tsekki 5
15. Timo Lahti Suomi 2 (1,0,0,0,1)
16. Peter Kildemand Tanska 0

Uusin numero