Lahti ja Nieminen karsiutuivat

Yhteensä kilpailussa oli mukana 16 rautakenkää, joista viisi parasta pistemiestä selvisivät itse MM-sarjaan. Lahdelle yksi kauden päätavoitteista ja tavoite oli ajaa itsensä läpi MM-sarjaan.

Suomalaisten alku oli hyvä, sillä molemmat suomalaiset ottivat avauseristään kaksi pistettä. Lahti taipui yhdelle ennakkosuosikeista kotimaan

Piotr Pawlickille. Nieminen puolestaan hävisi Englannin Robert Branfordille. Toisesta erästään Lahti otti yhden pisteen tililleen, kun Puolan Artur Czaja ja Tanskan Lasse Bjerre ehtivät ennen Lahtea ruutulipulle. Nieminen jäi toisessa erässään ilman pisteitä.

Lahti oli kolmannessa erässään jälleen kolmas ottaen yhden pisteen tililleen, nousten samalla neljään pisteeseen. Myös Nieminen kartutti pistetiliään kolmossijalla omassa erässään. Niemisen pistesaldo kolmen ajetun erän jälkeen oli kolme pistettä.

Suomalaiset kohtasivat toisensa  erässä numero 16. Ykkösenä ruutulipulle ehti Lahti, ennen Puolan Tobiasz Musielakia ja Niemistä. Tämä nosti Lahden seitsemään pisteeseen ja mukaan taisteluun jatkopaikasta.

Lahden edellä olivat viisi puolalaista, sekä Tanskan Bjerre. Erän 16 jälkeen tuomaristo päätti kuitenkin lopettaa kilpailun olosuhteiden vuoksi. Näin Lahden jatkopaikka jäi harmittavasti vain parin pisteen päähän. Lahti sijoittui kilpailussa lopulta jaetulle seitsemännelle sijalle yhdessä

Tanskan Jonas B Andersenin kanssa. Niemisen saldoksi kilpailusta jäi neljä pistettä ja sijoittuminen sijalle 11.

Kahti oli luonnollisestikin pettynyt kisan jälkeen.

– Harmittaa, kun kisa meni näin. Täällä on satanut eilen ja tänään. Rata oli aivan hirveä, koskaan en ole noin huonolla radalla ajanut. Ajaminen ei näyttänyt speedwaylta ja kukaan ei oikein pystynyt neljää kierrosta kunnolla ajamaan. Takapyörä ei lyönyt sutia yhtään ja samalla renkaalla ajoinkoko kisan, kommentoi Lahti.

– Kun kerran leikkiin lähdettiin, niin ois se voitu loppuun viedä. Nyt minulta jäi kisan ehkä helpoin erä ajamatta ja siitä saadut pisteet ois nostanut minut jatkoon. Kai se päätös keskeyttämisestä tehtiin, kun kaikki jatkopaikat oli puolalaisilla. No ei voi mitään, nyt harmitaa niin pirusti, jatkaa Lahti.

Lopulta kaikki viisi jatkopaikkaa menivät puolalaisille. Kilpailun voittoon ajoi 11 pisteellä Patryk Dudek, hopealle ajoi Artur Czaja 10 pisteellä. Pronssille ylsi Piotr Pawlicki yhdeksällä pisteellä. Myös Kacper Gomolski ja Tobiasz Musielak ylsivät yhdeksään pisteeseen ja mukaan MM-sarjaan.

Tulokset:
  1. Patryk Dudek, Puola 11
  2. Artur Czaja, Puola 10
  3. Piotr Pawlicki, Puola 9
  4. Kacper Gomolski, Puola 9
  5. Tobiasz Musielak, Puola 9
  6. Lasse Bjerre, Tanska 8
7-8. Timo Lahti, Suomi 7
7-8. Jonas B. Andersen, Tanska 7
9. Robert Branford, Englanti  5
10. Jacob Thorssell, Ruotsi 5
11. Jiri Nieminen, Suomi 4
12. Erik Riss, Saksa 3
13. Fredrik Engman, Ruotsi 3
14. Eduard Krcmar, Tsekki 3
15. Ashley Morris, Englanti 1
16. Jack Macrae, Uusi-Seelanti 0
17-18. Glenn Moi, Norja 0
17-18. Mark Riss, Saksa 0
 

Uusin numero