”Lähes mahdotonta” – Marquez ei usko MotoGP:n mestaruusniittiin Motegissa

– Lähes mahdotonta, Marquez viittasi mestaruusmahdollisuuksiinsa Japanin GP:n pressitilaisuudessa.

Marquezin mestaruus edellyttäisi sitä, että hän ajaa Hondan kotiradalla voiton, Yamahan Valentino Rossi ei yllä 15. sijaa korkeammalle ja tämän tallikaveri Jorge Lorenzo jää podiumin ulkopuolelle.

– En ole voittanut vielä koskaan MotoGP-luokan kisaa Motegissa. Minulle on tärkeintä napata täältä mahdollisimman paljon pisteitä ja ennen kaikkea se, että vältyn kolhuilta. Sillä ei ole merkitystä missä ja milloin mahdollinen mestaruus ratkeaa, Marquez viittaa Motegin jälkeisiin Phillip Islandin, Sepangin ja Valencian kisoihin.

Ennusmerkit viittaavat vahvasti siihen, että Marquezin mestaruusjuhlat nähdään reilun viikon kuluttua Australian maaperällä.

– Phillip Islandin kisasta on vielä täysin turha puhua. Keskityn nyt vain ja ainoastaan Japanin kisaan, vakavoituu Marquez.

– Ajamme kolme kisaa viikon välein putkeen, joten kaikki mahdolliset riskit on vältettävä. Harjoituksissa ei ole varaa riehua äärirajoilla ja kisoista on pyrittävä poimimaan talteen vähintään podiumsijoitukset, Marquez linjaa taktiikkaansa kaukomaiden kiertueelle.

Marquezilla on koossa Japaniin tultaessa 248, Rossilla 196 ja Lorenzolla 182 pistettä. Neljässä jäljellä olevassa kisassa on jaossa vielä 100 pisteen potti.
 

Uusin numero