Kytöselle tuplavoitto EM-sarjassa

Lauantain kilpailussa jämsäläinen kävi kaksi ensimmäistä kierrosta tiukkaa sekuntitaistelua Ranskan Nathan Bererdin kanssa, mutta Kytösen vauhti viimeisellä kierroksella oli kuitenkin myrkkyä Bererdille ja Husqvarna-kuljettaja paineli reilun 16 sekunnin voittoon.

– Hyvä ja kohtuullisen virheetön päivä lauantaina. Reitti kului aika paljon ja tuntui sopivan minulle paremmin, mitä pahemmaksi meni. Uran ensimmäinen kansainvälinen päivävoitto ja yleiskilpailussakin vielä toinen niin ihan tyytyväinen olen, Kytönen kertoi lauantain kilpailun jälkeen.

Kytönen on voittojensa myötä EM-pistetilanteessa toisena. Kuva: Kytönen Motorsport

Tänään sunnuntaina Kytönen aloitti päivän jo vahvasti johtaen ensimmäisen kierroksen jälkeen kilpailua yhdeksän sekunnin erolla ja toisella kierroksella repi eron jo 23 sekuntiin. Maalissa ero toiseksi tulleeseen Bererdiin oli lopulta 26 sekuntia. Tänään Kytönen kirjasi itselleen U21-luokassa kuusi pohja-aikaa erikoiskokeilta ja ajoi myös yhdet pohjat yleiskilpailussa.

–  Suhteellisen samanlainen päivä, kuin eilenkin, paitsi alussa olin paremmin hereillä. Ei virheitä. Iso kiitos huoltoporukalle, kaikille yhteistyökumppaneille ja erityisesti Jannelle aivan järjettömän kovasta panoksesta sekä hienosta työstä, Kytönen kiitteli päivän jälkeen.

EM-sarjassa Kytönen nousi nyt voittojensa myötä toiseksi ja on viisi pistettä perässä kärjessä olevaa Claudio Spanua, kun Puolan kolmipäivänen kilpailu on vielä ajamatta. EM-sarja jatkuu syyskuun puolessa välissä Puolassa. Seuraavaksi Kytönen Motorsport -kuljettajat ovat tulessa tulevana viikonloppuna Tohmajärvellä enduron U20-luokan SM-osakilpailussa.

Tulokset Lauantai:

1. Roni Kytönen
2. Nathan Bererd
3. Claudio Spanu

Tulokset Sunnuntai:

1. Roni Kytönen
2. Nathan Bererd
3. Claudio Spanu

Uusin numero