Kytönen Motorsport nuorilla sankareilla enduron MM-sarjaan

Enduro Youth -luokan mestaruudesta lähtevät vahvasti taistelemaan tänä vuonna neljänneksi ajanut Hugo Svärd sekä Saksan viimeisessä osakilpailussa palkintopallille ajanut Roni Kytönen. Kytönen siirtää ensi kaudelle pääpainonsa enduroon, mutta kilpailee silti Suomessa motocrossin SM-sarjassa. Nuorukaisen tähtäimessä ovat myös enduron EM-sarjan osakilpailut. U20-luokan puolustava Suomen mestari Svärd kilpailee Suomessa enduron E1-luokassa. Molemmat nuorukaiset kilpailevat ensi kaudella Husqvarnan TX 125 -pyörällä.

Enduro Junior -luokan MM-sarjaa kiertämään lähtevä uusi tulokas Lari Jukola haisteli MM-osakilpailujen tunnelmaa tänä vuonna jo Päijänteen Ympäriajossa sekä Portugalin osakilpailussa, jossa oli tuuraamassa loukkaantunutta Eemil Pohjolaa. Suomessa Jukola tulee kilpailemaan enduron E1-luokan SM-sarjassa. Jukola tulee ajamaan Husqvarnan FE 250 -pyörällä sekä MM-sarjassa että kotimaassa.

”Kesällä kävin ajamassa Portugalissa Kytönen Motorsportin väreissä yhden kilpailun ja tiimin kanssa oli hieman keskusteluja myös tulevasta vuodesta, mutta Sixillä tapahtuneen loukkaantumisen johdosta luulin jo menettäneeni mahdollisuuden. Todella iloinen yllätys tämä oli, että Vesa halusi tarjota silti mahdollisuutta MM-sarjaan. Pääsen alkuvuodesta aloittamaan ajoharjoittelun ja tavoitteena on olla hyvässä vauhdissa heti ensimmäisestä kilpailusta lähtien. Yritän haastaa maailman kärjen ihan tosissaan”, iloinen Jukola kertoi tunnelmiaan tiimipaikasta.

”Nyt meillä on toiminta-ajatuksen mukainen kokoonpano. Tiimi perustettiin viemään nuoria suomalaisia eteenpäin enduron MM-sarjassa ja nyt sama kuljettajakaarti ajaa myös kotimaassa. Ensi vuodelle kuljettajaosasto pienenee, mutta mekaanikkopuolelle tulee yksi lisää. Pystymme tarjoamaan vielä parempaa palvelua ja huippu kaluston kuljettajille”, tiimipäällikkö Harri Leppälaakso kertoi tulevasta vuodesta.

Janne Suominen Motorsport yhteistyöhön

Kaksinkertainen Päijänteen Ympäriajon voittaja Janne Suominen liittyy Kytönen Motorsportin vahvaan kokoonpanoon mekaanikkopuolella. Suominen on tulevalla kaudella Roni Kytösen henkilökohtainen mekaanikko ja avustaja. Suominen vastaa yhdessä Axel Stigellin ja Mika Sirosen kanssa kuljettajien kalustosta kilpailuissa sekä testeissä.

”Hienoa, että saimme Jannen porukkaan mukaan ja sekä Axu että Mika jatkavat myös tiimissä. Tulevalla kaudella jokaisella kuljettajalla on henkilökohtainen mekaanikko ja tätä kautta saamme palvelun paranemaan entisestään”, Vesa Kytönen kertoi mekaanikkokolmikosta.

(Teksti: Kytönen Motorsport)

Uusin numero