Kytönen korvaa Haaviston motocrossin EM-maajoukkueessa

Haavisto edusti Suomea kahtena edellisenä viikonloppuna, kun hän oli mukana MM-maajoukkuekilpailussa Ranskassa sekä junioreiden epävirallisessa MM-maajoukkuekilpailussa Belgiassa.

Jo usean viikon ajan selkävaivoista kärsineen Haaviston selkä kipeytyi viime viikolla niin paljon, ettei hän pysty osallistumaan ensi viikonlopun EM-maajoukkuekilpailuun Italiassa.

Haaviston tilalle maajoukkueeseen lähtevä Kytönen, 15, on viime vuoden alle 15-vuotiaiden Suomen Cup -mestari ja tämän kauden alle 18-vuotiaiden Suomen Cupin vitonen. Lisäksi Kytönen voitti tänä vuonna MX-liigan mestaruuden.

Kytönen on aiemmin kilpaillut Suomen lisäksi Viron mestaruussarjassa sekä pienemmissä kilpailuissa Espanjassa. Nyt hänellä on edessään ensimmäinen edustus Suomen maajoukkueessa.

– On todella hienoa päästä joukkueeseen, vaikka sitten näin varamiehen paikalta. Odotan kilpailua innolla enkä ainakaan vielä tunne paineita. Tässä vaiheessa on vaikea sanoa, minkälainen kilpailu Italiassa on luvassa, mutta varmasti vastusta ja mielenkiintoisia tapahtumia riittää, Kytönen ennakoi.

Kytönen ajaa kilpailussa 125-kuutioisella kaksitahtisella Husqvarnalla. Se tarkoittaa sitä, että Vantaan Moottorikerhon (VMK) Miro Sihvonen ottaa 125-kuutioisen sijasta alleen 250-kuutioisen nelitahtisen KTM:n.

Suomen nelihenkisen EM-maajoukkueen täydentävät 85-kuutioisilla KTM-pyörillä ajavat VMK:n Aleksi Kurvinen ja Imatran Moottorikerhon Matias Vesterinen.

Myös naiset ovat mukana EM-maajoukkuekilpailussa, missä Suomen värejä puolustavat Kangasalan Moottorikerhon Hanna Reinola ja Tuusulan Moottorikerhon Julia Mattila.

Joukkueenjohtajana toimii naantalilainen Miska Aaltonen.

Team Finlandia maajoukkuekilpailuissa vauhdittavat A-Hellman Oy, JPV Racing, KTM Nordic Oy, OFFROADPro, Ab Sparal Oy, Star Meal ja Tapesnake Custom Graphix.

* EM-maajoukkuekilpailu, Motocross of European Nations, Italia, 10.-11.10.
– Aleksi Kurvinen, KTM, EMX85-luokka
– Matias Vesterinen, KTM, EMX85-luokka
– Roni Kytönen, Husqvarna, EMX125-luokka
– Miro Sihvonen, KTM, EMX250-luokka
– Miska Aaltonen, joukkueenjohtaja

Team Finland Facebookissa:
www.facebook.com/MXoNTeamFinland
 

Uusin numero