Kylmäkorpi toinen MM-avauksessa

Kilpailussa oli mukana kolme suomalaista, hallitseva maailmanmestari Joonas Kylmäkorpi, Aki-Pekka Mustonen ja villillä kortilla kotiyleisönsä edessä ajanut Aarni Heikkilä.

Kylmäkorpi ja Mustonen avasivat oman urakkansa kakkossijoilla. Sen sijaan Heikkilä ei pisteille ehtinyt. Mustonen ja Kylmäkorpi huudattivat kotiyleisöä ajamalla komeat voitot toisista eristään. Heikkiläkin onnistui avaamaan pistetilin, kun britti Richard Hall joutui keskeyttämään.

Kylmäkorpi jatkoi vahvaa menoaan ajamalla ylivoimaisen voiton seuraavassa erässään. Sen sijaan Mustosen pyörän kulku loppui ja tuloksena yksi piste. Heikkilä jäi omassaan ilman pisteitä.

Kylmäkorpi ja Mustonen ottivat toisistaan mittaa erässä 14. Kylmäkorpi otti vakuuttavan erävoiton ja Mustonen ajoi yhtä selkeästi toiseksi. Heikkilä puolestaan joutui keskeyttämään erässä 16.

Erässä 18. Kylmäkorpi kävi kovan taistelun voitosta Tsekin Josef Francin kanssa mutta joutui tyytymään toiseen sijaan. Mustonen jäi oikuttelevan pyörän kanssa erässä ilman pisteitä. Illan viimeisestä alkuerästä Heikkilä ajoi illan toisen pisteensä.

Alkuerien jälkeen Kylmäkorpi oli toisena 18 pisteellä, pisteen Francin perässä. Mustosella oli kasassa 11 pistettä ja hänkin selvisi 10 parhaan semifinaalieriin. Heikkilä keräsi 2 pistettä ja se riitti sijaan 19.

Ensimmäisen semifinaalin vei nimiinsä koko ajan ajoaan parantanut Hollannin Jannick de Jong. Franc ei pystynyt vastaamaan hollantilaisen vauhtiin. Toisen semifinaalin vei puolestaan Kylmäkorpi käytyään kovan taistelun Saksan Jörg Tebben kanssa. Mustosen erä päättyi keskeytykseen.

Finaalissa Kylmäkorpi epäonnistui startissa ja oli viimeisenä kun taitettiin ensimmäiseen kurviin. Mestari teki muutaman näyttävän ohituksen ja nousi toiseksi mutta Francia hän ei enää ehtinyt haastamaan. Näin viime vuoden MM-pronssimies Franc aloitti kauden vahvasti ottamalla avauskilpailun voiton ennen Kylmäkorpea.

Hollannin de Jong ajoi kolmanneksi, Tebbe neljänneksi ja viimevuoden MM-kakkonen Saksan Martin Smolinski joutui finaalissa keskeyttämään.

Kylmäkorpi oli avaukseensa tyytyväinen.

– Ihan tyytyväinen olen kakkossijaan vaikka oishan sitä pitänyt kotiyleisön edessä voittaa. Minulla oli tänään vaikeuksia starttien kanssa ja finaalissakin startti epäonnistui. Onneksi pyörä toimi ja löysin hyvät ajolinjat niin onnistuin nousemaan toiseksi. Tästä on hyvä jatkaa, sillä olen vain pisteen Francia perässä, totesi Kylmäkorpi.

Mustosen sijoitus oli lopulta kahdeksas.

– Tulos on ihan hyvä, kun ottaa huomioon, että moottoreita särkyi kolme. Kilpailun alkoi hyvin, lopussa tekniset ongelmat pilasivat kilpailun. Mutta kun muistaa, että tovi taaksepäin ei ollut varmaa, että pystyn täällä edes ajamaan niin siihen nähden hyvä, totesi puolestaan Mustonen.

Seuraavan kerran maaradan MM-pisteistä ajetaan Foruksessa Norjassa ensi lauantaina.

Tulokset:
1. Josef Franc Tshekki 26
2. Joonas Kylmäkorpi Suomi 25 (3,4,4,4,3,4,3)
3. Jannick de Jong Hollanti 21
4. Jörg Tebbe Saksa 19
5. Martin Smolinski Saksa 16
6. David Howe Iso-Britannia 15
7. Richard Hall Iso-Britannia 12
8. Aki-Pekka Mustonen Suomi 11 (3,4,1,3,0,R)
9. Stephane Tresarrieu Ranska 11
10. Matthias Kröger Saksa 11
11. Cameron Woodward Autralia 9
12. Richard Speiser Saksa 9
13. Dirk Fabriek Hollanti 9
14. Glen Phillips Iso-Britannia 9
15. Mathieu Tresarrieu Ranska 9
16. Stephan Katt Saksa 7
17. Theo Pijper Hollanti 5
18. Richard Wolff Tsekki 4
19. Aarni Heikkilä Suomi 2
20. Joel Nyström Ruotsi 0

Uusin numero