Kylmäkorpi mukana FIM:n gaalassa: ”Kilpauran jälkeinen arki on ollut mukavaa”

Maaradan maailmanmestaruuden ensimmäisenä maailmassa neljästi peräkkäin voittanut Joonas Kylmäkorpi oli kutsuttu sunnuntaina Andorra la Vellassa järjestettyyn Kansainvälisen Moottoriliitto FIM:n palkintogaalaan. Yhdessä vaimonsa Sandra Kylmäkorven kanssa tilaisuudessa edustanut suomalainen oli yksi korkea-arvoisista kutsuvieraista, jotka palkitsivat tämän vuoden maailmanmestareita.

– Oli hienoa olla taas mukana FIM:n gaalassa. Edellisestä olikin jo vierähtänyt hetki ja oli nyt mukava päästä näkemään vanhoja tuttuja, Kylmäkorpi iloitsi.

Vuosina 2010-2013 maailmanmestaruustittelit kahminut Kylmäkorpi yllätti maaliskuussa ilmoittamalla uransa päättyneen. Mies joutui joulukuussa harjoituksissa onnettomuuteen, jonka seurauksena hänen oli lyötävä ajohanskat narikkaan.

– Se oli kova tälli, lantio ja reisiluu murtuivat ja toipuminen ei sujunut odotetulla tavalla. En vieläkään pysty kävelemään normaalisti ja minulle joudutaan tekemään uusi lantio.

Miehellä on nyt yli 50 murtumaa kropassaan speedway- ja maaratavuosiltaan. Vaikka ajoura kokikin yllättävän päätöksen, on Kylmäkorpi sopeutunut uuteen arkeen hienosti.

– Ennen sai syödä vain salaattia ja tonnikalaa, joten nyt on hienoa, kun voi herkutella ja painoa onkin noussut sen verran, että piti käydä ostamassa gaalaan uusi paita, kun edellinen ei mahtunut päälle, Kylmäkorpi naurahtaa.

Mies on kotiutunut hyvin Andorraan vaimonsa kanssa. Hän keskittyy nyt muun muassa polkupyörävaate-liiketoimintansa pyörittämiseen.

Uusin numero