Kylmää kyytiä Nummisten endurokisassa

Nummisissa ajettiin veteraanicupin (V40) ensimmäinen osakilpailu. Voittoon ajanut Keravan Motoristiseuran Sasu Enjala oli varustautunut hyiseen keliin ylimääräisellä vaatekerralla tiesiirtymillä, kelkkamiesten käyttämällä kasvosuojalla ja suojaamalla pyörästä jarrut.

– Vuosi sitten palellutin kasvoni, joten nyt osasin pukeutua paremmin. Keli luo omat haasteensa, mutta ajo sujui tänään ongelmitta. Auratuilla osuuksilla mennään toista sataa, se mitä laitteista irtoaa, joten kyyti on kylmää, Sasu Enjala kertoo.

Kauniista aurigonpaisteesta huolimatta pakkasen puraisut näkyivät kisan jälkeen useamman kuskin poskilla eriasteisina paleltumavammoina. Kisan starttia odotellessa sisukkaat kuljettajat totesivat miehissä, että 18 asteen pakkasesta huolimatta kisa viedään loppuun asti, jos vaan pyörät saadaan parin kolmen tunnin ulkona seisottamisen jälkeen käyntiin.

Päivän nopein oli odotetusti Porvoon Oskari Kantonen, joka ajoi pohja-ajat jokaiselle viidelle maastokokeelle.

– Niin olen ymmärtänyt, että nopein tapa edetä on pitää pyörä pystyssä ja pysyä itse satulassa, Oskari Kantonen kuittaili naureskellen omia kaatumisiaan raportoiville kilpakumppaneilleen.

– En kaatunut kertaakaan, mutta oli sen verran pehmeä reitti, että piti ajaa varovasti, joten koko ajan vilkuilin olan takaa milloin muut ottavat kiinni. Pakkasta oli sairaasti, kuten Numibiassa aina, että kyllähän sitä aamulla mietti onko tässä mitään järkeä. Loppupeleissä oli kuitenkin ihan mukavaa, Kantonen kertasi päivän kulkua.

Kantosen mukaan enduro on ulkolaji, jossa on sopeuduttava olosuhteisiin tai jäätävä kotiin. Tänä talvena olosuhteet ovat runsaan lumen tulon johdosta endurossa erityisen hankalat. Nummisissa matkaan lähti lopulta 236 kylmäpäistä kuskia, ja maastokokeilla oli myös erittäin runsaasti pakkasta pelkäämätöntä yleisöä. Endurokansa sai hengityksellään metsän höyryämään jopa enemmän kuin moottoripyörien pakokaasut.

A-avoimen kärkikolmikon muodostivat Oskari Kantonen, Mikko Tontti ja Miko Mellin. A-luokan 250-kuutioisten nopein oli kolmannella maastokokeella puuta päin ajanut Jari Mattila. Järvenpääläinen jatkoi sisukkaasti maaliin, vaikka olkapäähän saadun tällin takia ajorytmi hajosi. Jari Pulkkinen oli pikkunelareiden toinen, Tero Koskinen kolmas.

Pienimmässä A125-luokassa hallitseva Suomen mestari piti takanaan pahimman kilpakumppaninsa Pentti Nurmisen. Kolmanneksi taiteillut Markus Michelsson antoi kaksikolle vähän tasoitusta jäädessään hetkeksi kiinni legendaariseen Polvenkallion mäkeen.

NRT:n Jyri Savolainen palkittiin järjestävän seuran Numibia Racing Teamin erikoispalkinnolla ja C-luokan nopein kuljettaja Ari Haajanen palkittiin Ykkös-MP:n lahjoittamalla erikoispalkinnolla

Tiedote: smlenduro.fi tiedotus

Uusin numero