Kuvat: Pulkkisen, 15, puumerkki kohuttuun MotoGP-sopimukseen

Aki Ajon junailemana MotoGP-sarjaan nouseva Pulkkinen kilpailee kaksi seuraavaa Peugeot MC Saxoprint-tiimin riveissä.

Tiimi kantaa toisaalta myös nimeä PrüstelGP ja sitä johtaa massiivisen kuljetusfiman omistavan Ingo Prüstelin poika Florian.

Florian Prüstelin lisäksi taustajoukoista löytyy myös Niklas Ajon takavuosien tiimipäällikkö Terrell Thien.

Tiimin molemmat kuljettavat vaihtuvat ensi kaudeksi, kun MM-sarjan keltanokka ”Postman” Pulkkinen saa rinnalleen tshekki Jakub Kornfeilin, 23.

– Kornfeil on kokeneena kuljettajana varmasti iso apu myös minulle, totesi Pulkkinen.

Pulkkinen on päässyt jo kertaalleen testaamaan Peugeot-pyörää, joka on siis käytännössä identtinen tähän mennessä kaksi GP-voittoa saavuttaneen Mahindran kanssa.

– Meillä on alkamassa pitempi projekti Patrikin kanssa. Patrik ajoi paljon testiä Espanjan Aragonissa ja hänen tuloksensa vakuuttivat meidät. Olen varma siitä, että yhdessä tiimimme ja Jakubin avulla Patrik pystyy oppimaan paljon, sekä kehittämään entisestään lahjakkuuttaan ja potentiaaliaan, Prüstel muotoili allekirjoitustilaisuudessa.

Kornfeil ajaa tällä kaudella Drive M7 SIC Racing-tiimin väreissä. Hän on Moto3-luokan MM-pisteissä kymmenentenä, kun kaudesta on jäljellä neljä osakilpailua. Niistä seuraava odottaa vuoroaan tulevana viikonvaihteena Japanin Motegissa.

– Haimme kokeneempaa kuljettajaa, jolla on edellytykset ajaa tasaisesti kymmenen nopeimman joukkoon. Jakub on sellainen kuljettaja. Hänellä on kaikki mahdollisuudet podiumille ja voittoihin asti, Florian Prüstel ennakoi.

Uusin numero