Kuva: Kallio käynnisti työt KTM:n MotoGP-pyörällä

Kalliolla, 33, on kahden vuoden mittainen sopimus hänelle entuudestaan varsin tutun itävaltalaisvalmistajan kanssa.

KTM tekee paluun MotoGP-luokkaan kaudella 2017, jolloin Kallion tavoitteena on lunastaa kisakuljettajan paikka tehdastallista. KTM:n on ilmoittanut, että se tulee kuninkuusluokkaan kahden kuljettajan voimin.

Kallio jakaa testikuljettajan työt saksalaisen Alex Hofmannin kanssa. Hofmann toi KTM:n prototyyppipyörän ensimmäisen kerran radalle marraskuun vaihteessa Itävallan Red Bull Ringillä.

Hofmann sai myös kunnian käynnistää Valenciassa ajetun toisen testijakson. Hofmann aloitti työt lauantaina ja Kallio jatkoi niitä sunnuntaina.

– Tietenkin ennen testejä oli paljon kysymysmerkkejä, mutta olen nyt erittäin iloinen ja voin siirtyä talvitauolle hyvin fiiliksin. Alex ja tiimi olivat tehneet hyvää työtä ja meillä ei ollut mitään ongelmia. Olemme jo nyt erittäin korkealla tasolla, kertoo Kallio.

– Meillä on kuitenkin vielä pitkä tie kuljettavana ja odotan innolla seuraavia testejä. Siihen mennessä on tarkoitus ajaa kotipuolessa jäärataa ja pitää itseni kunnossa, jatkaa Kallio.

Kalliolla on luvassa kiireinen vuosi 2016, vaikka hän ei siis MM-sarjassa silloin kilpailekaan. KTM:n ja Kallion kalenteriin on jo nyt merkattu toistakymmentä testijaksoa.

KTM:n on myös vahvistanut, että se on villillä kortilla mukana kauden 2016 päättävässä Valencian GP:ssä. Kuljettajan nimi on tältä osin vielä avoin.

Uusin numero