Kurvinen jatkaa maailmanmestaruuden puolustamista Unkarissa

Lasse Kurvinen hakee lauantaina toista voittoaan flat trackin MM-sarjassa. Kuva: Jukka-Pekka Purtilo.

Flat trackin maailmanmestaruuden puolustamisen voitokkaasti aloittanut Lasse Kurvinen hakee sarjan toista voittoaan huomenna lauantaina Unkarista. Kurvisen mietteitä voi kuulla myös perjantain Urheiluruudussa.

Flat trackin MM-sarjan toinen osakilpailu ajetaan lauantaina 18. syyskuuta Unkarin Debrecenissä. Mukana on myös lajin hallitseva maailmanmestari Lasse Kurvinen, joka voitti viime kuussa Saksassa ajetun avausosakilpailun.

– Saavuimme paikalle torstai-iltana. Majoituksemme on radan vieressä, joten kuntotreenit pystyy tekemään rata-alueella samalla rataan tutustuen, Kurvinen kertoo.

Unkarin kilpailu ajetaan 381 metriä pitkällä ovaalilla, jonka päätykaarteet ovat hieman kallistetut ja suorat suhteellisen kapeat. Ensivaikutelmanaan Kurvinen kertoo pitävänsä rataa hyvänä, mutta epävakaa sää askarruttaa miestä.

– Kuurottaiset sateet ovat kastelleet rataa perjantaiaamuna ja illaksi on ennustettu suurempia sateita. Toivotaan, että kilpailut saadaan ajaa poutasäässä ja ilman keskeytyksiä, Kurvinen pohtii.

Unkarissa tiimin mukana on myös moottorivelho Pekka Veräväinen, joka joutuu vielä perjantai-iltana töihin, sillä tiimi ei ehtinyt saada kaikkea tarvittavaa mukaansa.

– Kilpakaveri tuo mukanaan matkasta jääneet paketit ja samalla saamme tuoreita eturenkaita. Aiemmin on ollut pakko ajaa 2018-mallin eturenkailla ja uusilla saadaan eteen lisää pitoa ja parempaa ajettavuutta, kuvailee Kurvinen.

Kurvisen mietteitä on tänään 17.9. tarjolla kello 20.55 alkavassa Yle TV1:n Urheiluruudussa.

Maailmanmestaruuden puolustamisesta ja siihen valmistautumisesta voi lukea Biken nettisivuilla sekä painetun lehden kolumneissa.

Lue myös:

Uusin numero