Kupariselle Superbike-luokan yksityiskuljettajien EM-titteli

Motomarket Racing-tiimin BMW:llä kisaava Kuparinen varmisti tavoitteena olleen yksityiskuljettajien mestaruuden sijoittumalla kauden 11. osakilpailussa yhdeksänneksi.

Voittoon viiletti jo edellisessä osakilpailussa Euroopan mestaruuden Yamahan puikoissa varmistanut espanjalainen Carmelo Morales, josta Kuparinen jäi Ricardo Tormo-radalla 31,957 sekuntia.

Kuparinen piti tiukasti pihdeissään hänet yksityiskuljettajien tittelistä Kawasakilla haastamaan lähteneen ranskalaisen Pierre Texierin. Texier sijoittui kisassa kahdeksanneksi 0,283 sekuntia suomalaisen edellä.

”Riskeittä”

– Emme lähteneet ottamaan pienintäkään riskiä, vaan kontrolloimme tilannetta Texieriin. Halusimme tavoitteena olleen mestaruuden ja tässä se on, iloitsi tiimipäällikkö Esko Kuparinen.

– Eikä suinkaan sovi unohtaa koko sarjassa saavutettua viidettä sijaa. Sitä arvostetaan näissä piireissä paljon, jatkoi tiimipomo syystäkin tyytyväisenä.

Myös taktisesti nappikisan ajanut Eeki Kuparinen korosti, että rahkeissa olisi ollut tarvittaessa varaa kovempaankin kyytiin 19 kierroksen kisassa, mutta sitä ei tarvinnut Texierin tuntumassa kaivaa esiin.

– En lähtenyt turhia höntyilemään varsinkin kun mielessä oli koko ajan tuo radan viimeinen pitkä vasuri, joka syö rengasta. Lähdin kisaan takarenkaalla, jolla oli ajettu jo neljä kierrosta.

Kuparinen saapui Valenciaan kahdeksan pisteen johdossa Texieriin nähden. Lopulliseksi eroksi muotoutui piste vähemmän.

– Kyllähän nämä kaksi viimeistä kisaa ovat olleet määrätyllä tavalla hermoja raastavia, kun on pitänyt vähän rauhoitella menohaluja kokonaisuutta katsottaessa. Tämä vuosi on osoittanut, että olen oppinut taas paljon viime kaudesta. Radat ovat tulleet tutummiksi ja ajaminen varmemmaksi.

Kupariset ovat jo pohjustaneet ensi kautta, mutta juuri nyt on juhlan aika.

– Mitään varmaa ei ensi kauden osalta ole vielä tiedossa, mutta suunnitelmat ovat hyvässä vauhdissa ja ajatuksia on puntaroitu moneenkin suuntaan, toisen polven kisakuski muotoilee.

Mäkinen keskeytti

Team Stratosin Yamahalla ajavan Niko Mäkisen kohtaloksi koitui keskeytys samalla FIM CEV Repsol-sarjan päättäneessä Valencian kisassa. Mika Höglund puolestaan päätyi Stratos Racingin BMW:llä sijalle 17.

Kuparinen vei yksityiskuljettajien sarjan nimiinsä pistein 165. Mäkisen 79 pistettä oikeuttivat ”privateers” puolella kymmenenteen sijaan.

Morales varmisti siis varsinaisen EM-kullan jo edellisessä kisassa kasaten koko kauden kuluessa plakkariinsa 249 pistettä.

Kuparinen viimeisteli viidennen sijan 94 pisteellä. Mäkinen oli kokonaissarjassa 17:s pistein 34.

Bulegalle MM- ja
Ponsille EM-kultaa

FIM CEV Repsol-sarjan muiden luokkien mestaruudet menivät italialaiselle Nicolo Bulegalle ja espanjalaiselle Edgar Ponsille.

Bulega saavutti historian ensimmäisen Moto3-luokan junioreiden maailmanmestaruuden ja Pons vastaavan tittelin Moto2:ssa.

https://www.youtube.com/watch?v=AQYKFGrBe9Y&feature=youtu.be

Uusin numero