Kuparisella teknisiä ongelmia – Mäkinen 16:s Barcelonassa

Barcelonaan Superbike-luokan yksityiskuljettajien pistekärjessä saapunut Kuparinen starttasi hänelle uudella radalla kilpailuun lähtöruudusta 12. Mäkisen ruutu oli 25.

Kuparinen nousi avauskierroksilla kaksi pykälää ja kisan viidentenä ajanut kuljettaja oli sopivasti näköpiirissä, kunnes kohtalo astui kuvaan mukaan.

– Eekin pyörään tuli kolmannella kierroksella jotain mystistä ongelmaa ja tehot hävisivät. Tilanne tutkitaan tarkemmin, kunhan pyörä saadaan takaisin ratavarikolle, totesi Motomarket Racingin tallipäällikkö Esko Kuparinen.

Noyesille kolmas putkeen

Kisan voitosta käytiin tuima taistelu yhdysvaltalaisen paalupaikkamiehen, Kawasakia käskyttävän Kenny Noyesin ja kotiyleisönsä edessä vastaavalla pyörällä edenneen Carmelo Moralesin välillä.

Kärkikaksikko erottui muista ja Morales siirtyi johtoon, kun 17 kierroksen kisasta oli ajamatta neljä viimeistä. Morales murtui kuitenkin kokeneen sarjakärki Noyesin hiillostuksessa ja kaatui päätöskierroksella.

Noyes keuli ylivoimaiseen voittoon 12,300 sekunnin erolla espanjalaiseen BMW-kuljettajaan Dani Rivasiin.

Avauskisassa keskeyttänyt, mutta sen jälkeen kolme voittoa putkeen viimeistellyt Noyes johtaa sarjaa pistein 75. Barcelonassa podiumtrion täydentänyt espanjalainen BMW-kuski Ivan Silva on toisena 14 pistettä Noyesin takana.

Kuparisen 20 pistettä oikeuttavat kymmenenteen sijaan. Mäkisen pistetili on vielä avaamatta, vaikka se olikin jo hyvin lähellä toteutua Bercelonassa.

CEV-kausi jatkuu heinäkuun ensimmäisenä viikonvaihteena Albaceten radalla Espanjassa, jossa Superbike-luokka ajaa kaksi kilpailua.