Kuparisella ja Mäkisellä tiukka keskinäinen kapina EM-sarjassa

Turkulaiskaksikon menestys on ollut tähän mennessä miltei identtistä pisteiden valossa.

Kawasakia käskyttävällä Kuparisella on koossa kahdeksan osakilpailun jälkeen sarjassa kuudenteen sijaan oikeuttavat 64 pistettä. Mäkinen ajaa Yamahallaan ”isoissa” EM-pisteissä seitsemäntenä. Hän hiillostaa Kuparista vain kuuden pisteen päässä.

Kaksikon välillä oli tiukkaa myös viimeksi ajetussa Portugalin osakilpailussa Portimaossa. Viime vuonna sarjan yksityiskuljettajien tittelin talteen korjannut Kuparinen kuittasi Algarvesta plakkariinsa sijat 4 ja 8. Mäkisen vastaavat sijoitukset olivat 6 ja 7. Mäkisen päätavoitteena on yksityiskuljettajien, eli niin sanotun privateers-luokan mestaruus.

Neljäs sija merkitsi Kupariselle kauden toistaiseksi parasta sijoitusta. Kawasaki istuu kisa kisalta paremmin käteen.

– Kauden paras tulos. Erittäin nousujohteinen viikonloppu. Ekassa erässä hienoa vääntö Texierin (Pierre) kanssa. Toiseen kisaan tuli pari muuttujaa mukaan enkä pystynyt täysillä kisaamaan, mutta ne kuuluvat racingiin, Kuparinen tilittää tuntojaan Facebookissa.

Seuraavat osakilpailut ajetaan 2. lokakuuta Jerezin radalla Espanjassa. Kausi ja samalla Superbike-luokan nykymuotoinen EM-sarja kietaistaan pakettiin 20. marraskuuta Valencian Ricardo Tormo-radalla. Superbike-luokka ajaa Jerezissä kaksi kisaa. Valenciassa vedetään yksi kisa.

Avoin Euroopan mestaruus on puhtaasti kahden miehen, espanjalaisen Yamaha-kuljettaja Carmelo Moralesin ja BMW:llä etenevän chileläisen Max Scheibin välinen kauppa. Moralesilla on kasassa 170, eli 17 pistettä Scheibia enemmän.

Morales vaikuttaa vahvimmilta, sillä hän on ajanut tällä kaudella jo kuusi voittoa ja yhden kakkossijan. Tiliä rassaa kauden avanneen Valencian kisan nollasaldo.

Uusin numero