Kuparinen voittoon PM-avauksessa

Tiukan vastuksen Mantorpissa ajetun kisan molemmissa lähdöissä antoi Steven Tirsgaard, joka voitti ensimmäisen lähdön ja oli toisessa lähdössä toinen. Tirsgaard ja Kuparinen lähtevät tasapistein seuraavaan PM-osakilpailuun, joka ajetaan 9.-10. kesäkuuta Alastarossa.

Ensimmäinen kisalähtö sujui loppuun asti tasaisesti, sillä vielä viimeisellä kierroksella jarrutuksiin tultiin rinnakkain ja viimeisessä mutkassa molemmat tekivät pienen ajovirheen. Hondalla ajava Tirsgaard ehti ruutulipulle 0,2 sekuntia ennen Kuparista.

Toisessa lähdössä Kuparinen karkasi kärkeen ja Tirsgaard yritti tavoittaa kärkipaikkaa päästyään ohi hitaammista.

Pienimmillään miesten välinen ero oli sekunnin luokkaa, mutta ruutulipun heiluessa Kuparinen oli kasvattanut eron jo lähes neljään sekuntiin. Kupariselle kirjattiin molempien kilpailulähtöjen nopein kierrosaika.

Tiimipäällikkö Esko Kuparisen mukaan PM-osakilpailuun osallistumisella oli tiimille kaksi tavoitetta.

– Oli hyvä päästä ajamaan kauden ensimmäinen kisa alta pois, sillä siinä on aina ylimääräistä jännitystä.

– Lisäksi haluttiin testata uusia Dunlop renkaita, seokset ovat muuttuneet.

Kuparisen mukaan BMW S1000RR:n moottori ehdittiin sisäänajaa jo Saksaan suuntautuneella testimatkalla huhtikuussa, mutta nyt saatiin tehtyä tärkeää rengastestiä hyvissä olosuhteissa.

Road racingin SM-sarjan avausosakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Botniaringin radalla Jurvassa.