Kuninkuusluokan kuskien renkaat riekaleina Texasissa

Kuninkuusluokan turvallisuusasioista vastaava Loris Capirossi ravasi Circuit of The Americas-radan varikkoboxista toiseen tarkkailemassa tilannetta kauden kolmannen MM-osakilpailun ensimmäisen vapaan harjoituksen aikana.

Eikä suinkaan suotta, sillä Michelinin asymmetrinen takarengas kului oikealta puolelta todella rajusti käytännössä kaikilta kuljettajilta.

– Päällimmäinen ongelma on takarengas ja sen oikea puoli, joka tuhoutui täysin, vahvisti kaikki kolme Austinissa tähän mennessä ajettua MM-osakilpailua paalupaikalta voittanut Hondan Marc Marquez.

Marquez oli nopein myös ensimmäisessä vapaassa treenissä, jossa hän pysäytti kellot lukemiin 2.04,953. Marquez kukisti toiseksi Yamahalla ajaneen Jorge Lorenzon 0,255 ja kolmanneksi Ducatilla päätyneen Andrea Iannonen 0,617 sekunnilla.

Perjantaina ajetaan vielä toinen harjoitusjakso.

– Michelin on jo alkanut tietenkin miettiä, miten se kääntää tämän tilanteen kuntoon. Se saattaa parantua rengaspainetta lisäämällä. Katsotaan nyt, mitä toinen harjoitus tuo tullessaan, tuumi Marquez.

Michelin oli ajanut rengastestiä Circuit of The Americas-radalla jo hyvissä ajoin ennen Austinin GP:tä. Tosin tuosta testistä ei jäänyt paljoakaan käteen, sillä Texasin taivaalta tihutti silloin vettä.

Michelin tarjoaa kuljettajille lauantaina käyttöön kovemman takarenkaan. Perjantai kulkee kaikkien osalta pehmeämmällä seoksella.

– Pehmeämmästä renkaasta vähennettiin painetta, mikä tarjosi enemmän pitoa. Sen seurauksena kuitenkin rengas kului nopeasti loppuun. Nyt emme voi kuin odottaa, millaiseksi tilanne muuttuu, totesi Marquez.