Kuninkaan paluu

JR3-luokassa ykköstilan valtasi Erkki Silvasti ja Jani Kinnunen jatkoi voittokulkuaan junnuissa. Sivuvaunuissa Veräväisen perhe vankisti otettaan mestaruudesta.

Kari Vehniäinen on tuskastellut uusien pyöriensä säätöjen kanssa. Viimeinen rutistus valvotun yön kanssa kuitenkin auttoi ja konkari pääsi kipuamaan jälleen tutulle paikalle palkintopallin korkeimmalle askelmalle. Helpolla ei voitot kuitenkaan irronneet, mikä sopi paikalla olleelle yleisölle. JR1-luokassa haastaja Jani Pirttinen taipui viimeisellä kierroksella ja JR2-luokassa Erkki Silvasti vasta viimeisissä mutkissa. Kuvassa JR1-luokan sarjaa johtava Pirttinen (4) on vielä voitossa kiinni.

Pienemmässä luokassa Vehniäisen (42) ja Silvastin (3) yhteenotto oli kuin se legendaarinen Casey Stonerin ja Valentino Rossin kamppailu MotoGP-voitosta Laguna Segan radalla muutama vuosi takaperin. Keskisuomessa vaikuttavat kilpakumppanit treenaavat yhdessä ja se näkyi Orivedellä tiukkana kaksinkamppailuna. Wehnä oli lopulta pyöränmitan parempi.

Saarijärveläisnuorukainen Jani Kinnunen on ollut lyömätön pienimmissä B-luokissa. KTM-pyörää kyytivä Kinnunen on voittanut kaikki kauden kisat JR1B-luokassa, mutta joutunut JR2B-luokassa tyytymään kertaalleen kakkostilaan. JR1B-luokan ajajajoukko on muutamassa kahinassa jouduttu jakamaan kahteen erilliseen starttiin. Myös kiertueen eteläisin osakilpailu kasasi Hiedan sataman radalle kaksi viivallista JR1B-luokan kilpailijoita ja Kinnunen voitti toisen ja leppävirtalainen Antti Pekkonen toisen. Eleettömästi etenevä Kinnunen (28) raivaa kuvassa tietään kohti kärkeä Orivedellä.

Pekka ja Jussi Veräväinen (1) eivät Orivedellä antaneet muille mitään mahdollisuuksia sivuvaunuissa. Duo kiihdytti jo starttisuoralla muilta karkuun. Veräväisen toinen perättäinen mestaruus on oikeastaan enää sinettiä vailla. Hopealle on tyrkyllä Suomisen perhe (3).

Teksti ja kuvat: Tuomo Seppänen

Uusin numero