Kullas yhdeksäs Sevlievon karsintaerässä – Tiainen lupaa pisteitä

Edelleen lievästi toipilaana kilpaileva Kullas ajoi Suzukillaan lauantain karsintaerässä hienosti yhdeksänneksi. Hän paransi sillä kolme pykälää Hollannin Valkenswaardissa pääsiäisenä ajettuun MM-avaukseen nähden.

MX2-luokan karsintaerän voiton vei nimiinsä britti Tommy Searle Kawasakin puikoissa. Kullas jäi Searlesta 55,469 sekuntia.

– Olen tyytyväinen päivääni, joka kulki paremmin kuin Hollannissa. Myös  karsintaerän lähtöni oli parempi kuin Valkenswaardissa, mutta ensimmäinen  mutka olisi pitänyt ajaa tehokkaammin. Olin ensimmäisellä  väliaikasektorilla muistaakseni 19:s ja ensimmäiseltä kierrokselta tultaessa 12:s, Kullas kertoi tiedotteessaan.

– Ennen karsintaeräämme satoi vettä, minkä takia rata oli liukas. Ajoin noin puolierää turhan rauhallisesti, mutta sen jälkeen tajusin radan kuivuessa, että pystyn parempaan. Ja nousinkin muutamia sijoja, jatkoi Kullas.

Kullas pyrkii mahdollisimman rentoon suoritukseen Sevlievon MM-erissä.

– Lähden sunnuntaihin ilman paineita. Täytyy vain saada yhtä hyvä ajo kuin tänään, mitä kautta sijoitukset paranevat vähän kuin itsestään. Tänään mukava asia oli myös karsintaerässä ajamani koko porukan viidenneksi nopein kierrosaika.

Ferris 21:s, Tiainen 26:s

MX1-luokan karsintaerässä ICE1RACING-tiimin Kawasaki-kuljettajista australialainen Dean Ferris oli 21:s ja Santtu Tiainen 26:s.

Käsivamman jäljiltä MM-kautensa vasta Sevlievossa käynnistänyt Ferris jäi kärjestä 1.27,281. Piikkipaikalta löytyi tuttu mies, eli KTM:n italialaisässä Antonio Cairoli.

Ferris palasi tositoimiin vain vajaa kaksi kuukautta kyynärpääleikkauksestaan.

– Kestää tovin ennen kuin pääsee taas rytmiin. Ajoin koko päivän sijoille 20 ja askel askeleelta ajaminen paranee, joten katsotaan mitä huominen tuo tullessaan. Rata on todella hieno, muistuttaa itse asiassa kotia, Ferris kommentoi tiiminsä tiedotteessa.

Tiainen lähtee jahtaamaan MX1-luokan ensimmäisiä MM-pisteitään.

– Startti oli hyvä, olin ihan Deanin kannassa ensimmäiselle hyppyrille saakka, mutta jäin pahasti pussiin ja jouduin kipuamaan sija sijalta koko erän ajamalla mahdollisimman puhtaasti loppuun saakka. Rata on minulle haastava, paljon isoja hyppyjä.

Tiainen on kuitenkin erittäin itsevarma ajostaan.

– Huomenna otetaan MM-pisteitä.

Sevlievo. Bulgaria.
Motocrossin MX1- ja MX2-luokkien MM-osakilpailu 2/16. Karsintaerät:
MX1-luokka:

  1. Antonio Cairoli Italia, KTM 23.55,990
  2. Gautier Paulin Ranska, Kawasaki + 2,684
  3. Christophe Pourcel Ranska, Kawasaki + 4,220
21. Dean Ferris Australia, Kawasaki + 1.27,218
26. Santtu Tiainen Suomi, Kawasaki + 1 kierros

MX2-luokka:
1. Tommy Searle Iso-Britannia, Kawasaki 25.05,361
2. Valentin Teillet Ranska, Kawasaki + 2,334
3. Jake Nicholls Iso-Britannia, KTM + 34,917
9. Harri Kullas Suomi, Suzuki + 55,469

Täydelliset tulokset:
http://www.motocrossmx1.com/reslists.aspx?ct=1&c=6

Uusin numero