Kullas teloi peukalonsa rajun kaatumisen seurauksena Italiassa

– Peukalo on kipeä, mutta toivotaan parasta. Lääkärit eivät ainakaan kisapaikalla todenneet siinä mitään pahempaa. Näistä vammoista ei kuitenkaan koskaan tiedä ja pysty sanomaan mitään varmaa ennen kuvauksia. Maanantaina mennään lääkärin pakeille, kertoi Kullas.

”Hurjat lipat ja pää edellä
ilmalennon jälkeen maahan”

 
Aika-ajossa neljänneksi kiirehtineen Kullaksen kisa käynnistyi yskähdellen, kun Gariboldi-tiimin Honda oli sammua lähdössä.

– Jäin viimeiseksi, mutta tein hyvän ajon myötä kovan nousun. Olin päätöskierroksella jo kolmantena ja näin saumat edelleen yhden kuljettajan ohittamiseen. Meninkin ulkoa jo selkeästi Tonkovin (Alexander) edelle, kun hän ajoi takarenkaaseeni.

– Sitä seurasi sitten hurjat lipat vain 50 metriä ennen maalia. Lensin pitkälle, osuin vähän aitaankin ja päädyin pää edelle alas. En tiedä, mihin siinä rytäkässä peukaloni teloin. Menin myöhemmin tällin seuraukseni pitkälleni ja siinä vaiheessa sitten huomasin tuon peukalon kipeytyneen, kertasi Kullas.

Kullas ajoi sitkeästi maaliin päätyen 14:nneksi 1.11,665 voittoon Yamahalla runtanneesta ranskalaisesta Christophe Charlierista.

Kullas piti viime sunnuntaina Charlierin takanaan Italian sarjan avauksessa Sardiniassa. Charlier johtaa kahden kisan jälkeen MX2-luokan saapasmaan sarjaa pistein 220-148 kakkosena olevaan Kullakseen nähden.

Kullaksella oli ennen Italian sarjan avausta takanaan seitsemän kuukauden mittainen kilpailutauko kansainvälisillä radoilla polvimman vuoksi.

De Dycker härnäsi Cairolia

Kullas jätti kolhujensa jälkeen luonnollisesti MX1- ja MX2-luokkien yhdistelmäerän ajamatta.

Niin sanotun Elite-erän kärkipaikan vei nimiinsä italialainen KTM-kuljettaja Tony Cairoli 5,405 sekunnin turvin Yamahalla kilpailevaan ranskalaiseen Steven Frossardiin.

Cairolin belgialainen tiimikaveri Ken de Dycker jäi yhdistelmäerässä neljänneksi, mutta hän oli siitä huolimatta ehdottomasti päivän iloisin mies. De Dycker näet tervehti ruutulippua voittajana MX1-luokan erässä, jossa hän pystyi pitämään Cairolin 0,299 sekunnin turvin takanaan.

Sarjakärkeä hallussaan pitävillä De Dyckerillä ja Cairolilla on kummallakin koossa 220 pistettä ennen Italian sarjan päätöstä, joka ajetaan ensi sunnuntaina Arcossa.

Täydelliset tulokset:
http://www.mgmtiming.it/2013/Internazionali_MX_13/default.aspx

* Kuva: Gariboldi Racing
 

Uusin numero