Kullas palasi voittajaksi

Viime vuonna MX2-luokan MM-sarjassa yhdeksänneksi sijoittunut Kullas juhli edellisen kerran kansainvälisen kilpailun voittoa 13. maaliskuuta 2011, jolloin hän oli ykkönen Hollannin mestaruussarjan avausosakilpailussa.

Sen jälkeen Kullas on maistellut voittojuomaa SM-sarjassa, mutta sunnuntainen ykköstila Saksassa oli ensimmäinen kansainvälisellä tasolla noin vuoteen. MX2-luokan MM-kauteen valmistautuva Kullas oli syystäkin tyytyväinen.

– Sain ajooni hyvän fiiliksen jo aamulla, ja vaikka olinkin ensimmäisen erän avauskierroksella noin kymmenentenä, kulki ajoni hyvin heti alusta alkaen. Ohittelin porukkaa nopeasti, vaikka toki eräs saksalainen ajoikin joukon kärjessä muilta karkuun. Kun pääsin toiseksi, oli hän noin kymmenen sekunnin karkumatkalla. Sain ajettua hänet kiinni, ja ohitettua loppukierroksilla. Oli kiva puristaa koko erä kunnolla, ja tietenkin voittaa, Kullas iloitsi.

– Toisessa startissa olin heti neljäntenä, millä sijalla ajoin noin kymmenen minuuttia. Sitten aloin ohitella yksitellen edelläni ajaneita, ja erän lopussa sain kärkipaikalla vedettyä heihin eroakin. Olisin voinut puristaa vielä enemmän, mutta päätin kuitenkin ajaa niin sanotusti varmasti.

Kullaksen seuraava kilpailu on edessä viikko ennen yhdeksäs huhtikuuta alkavaa MM-kautta.

– On hyvä, että olen nyt saanut ajettua ensimmäiset kisat pois alta. Niissä on aina ylimääräistä jännitystä, minkä uskon nyt lauenneen. Ensimmäinen oikeasti tärkeä kisa on edessä neljän viikon päästä, kun MM-sarja käynnistyy Hollannissa. Vielä tässä vaiheessa vuotta en saisi olla huippukunnossa, vaan täydessä iskussa vasta Valkenswaardissa. Ennen sitä ajan Saksan mestaruussarjan kisan, mikä on jo vähän isompi koitos. Muuten harjoittelen Belgiassa, ja valmistaudun kauteen kotimaisemissani Lommelissa.
 

Uusin numero