Kullas palaa Gariboldi-tiimiin

Kullas on allekirjoittanut vuoden mittaisen sopimuksen Gariboldi Honda -tiimin kanssa. Kullas edusti samaa tiimiä ammattilaisuransa kaksi ensimmäistä vuotta 2010-2011. Silloin tiimin kuljettajat ajoivat Yamahalla, mutta nykyään Hondalla. Kullas ajoi kyseisinä kausina MX2-luokan MM-sarjassa 11:ksi ja yhdeksänneksi, mitkä ovat hänen parhaat saavutuksensa.

– Kävin neuvotteluja useiden tiimien kanssa, mutta lopulta Gariboldin kanssa syntyi järkevin sopimus. Tiimi on minulle entuudestaan tuttu, minkä takia minun on helppo liittyä jälleen sen joukkoihin. Tiimi saa tukea Honda Europelta, eli kyseessä on niin sanotusti tehtaalta tukea saava tiimi. Se tarkoittaa erinomaisia lähtöasetelmia pyörän suhteen, Kullas selvitti.

– Ajan ensi vuonna täyden MM-kauden MX2-luokassa, missä olen kilpaillut kolme viime vuotta. Lisäksi kilpailen Italian mestaruussarjassa sekä jälleen myös Suomessa, missä tavoitteeni on ajaa kaikki supercrossin SM-osakilpailut.

Kullas edusti menneen kauden Belgiassa päämajaansa pitävää Rockstar Energy Suzuki Europe -tiimiä. Yhteistyö ei kuitenkaan saanut jatkoa, minkä takia loukkaantumisen pakottamana loppukauden osakilpailuja väliin jättäneen ja MM-sarjassa 18:ksi sijoittuneen Kullaksen piti etsiä uusi työnantaja.

– Itselleni oli ensiarvoisen tärkeää päästä jatkamaan uraa MM-sarjassa. Minulla ei ole mahdollisuuksia viedä tiimiin rahaa, ja siis ostaa ajopaikkaa. Nyt olin puoli kautta sivussa kilpailuista, eikä alkukautenikaan ollut erityisen onnistunut. Siksi olikin erityisen hienoa, että sopimus syntyi.

– Minulla on koko ajan ollut hyvät välit Gariboldi-tiimiin, vaikka ajoinkin tänä vuonna muualla. Nyt lähdemme jatkamaan yhteistyötämme ja sekä minun että tiimin tavoite on viiden parhaan joukossa MM-sarjassa. Uskon, että alamäet on nyt ajettu, ja on taas aika lähteä nousuun.

Gariboldi-tiimissä Kullaksen tiimitovereina tulevat ensi kaudella ajamaan MX2-luokassa venäläinen Alexander Tonkov sekä MX1-luokassa vuoden 2008 maailmanmestari, italialainen David Philippaerts.

Motocrossin MM-kausi 2013 käynnistyy maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna Qatarissa, missä ajetaan kilpaa ensi kertaa. Crossinäyttämö sijoittuu MotoGP-sarjan iltakilpailusta tutun Losailin aavikkoradan ja Qatarin pääkaupungin Dohan tuntumaan.

Uusi tulokas on myös viikkoa myöhemmin ajettava Thaimaan osakilpailu. Sen jälkeen 18-osainen MM-sarja siirtyy Eurooppaan, missä ajetaan Hollannin osakilpailu maalis-huhtikuun vaihteessa.

Suomen Honda-maahantuoja Oy Brandt Ab on myös mukana yhteistyössä Kullaksen kanssa.

Kuva: Marko Vihriä

Uusin numero