Kullas kuudes MM-erässä

Kullas ajoi Bellpuigin saviradalla MX2-luokan avauserässä kymmenenneksi ja toisessa erässä kuudenneksi. Yhteistuloksissa 18-vuotias helsinkiläinen oli kahdeksas. MM-sarjassa Kullas putosi hienosta ajosta huolimatta yhden pykälän kymmenenneksi.

– Toinen erä meni aivan loistavasti eikä ensimmäinenkään ollut missään nimessä huono. Pyöräni tosin nappasi toisessa startissa hieman lähtöpuomiin kiinni ja sain huonon lähdön. Useampi kuski kuitenkin kaatui ensimmäisessä mutkassa ja pääsin nousemaan noin 15:ksi. Sain heti alusta tosi hyvän ajorytmin päälle ja ajoin koko ajan eri ajolinjoja ja ohitin muita, Kullas kertoi.

– Kun olin noussut kuudenneksi, sai Jeremy Van Horebeek minut kiinni. Puristin muutamat viimeiset kierrokset todella lujaa ja ajoin erän nopeimman kierrosaikani viimeisellä kierroksella. Halusin todellakin pitää paikkani ja ottaa urani parhaan eräsijoituksen.

MX2-luokan voitti MM-sarjaa johtaja, hallitseva maailmanmestari, Ranskan Marvin Musquin. Yhteistulosten toiseksi ajoi belgialainen Joel Roelants ja kolmanneksi Iso-Britannian Shaun Simpson.

MX1-luokan voitti Viron Tanel Leok ennen Italian David Philippaertsia ja Saksan Max Naglia. MM-sarjan kärjessä jatkaa Bellpuigissa neljänneksi ajanut italialainen Antonio Cairoli. Nagl on pisteissä toisena ja Philippaerts kolmantena.

MX2- ja MX1-luokkien MM-sarjat jatkuvat kahden viikon kuluttua Yhdysvaltojen Glen Helenissä.

Kullas kilpailee seuraavan kerran keskiviikkona supercrossin Viron mestaruussarjan avausosakilpailussa, jota seuraa lauantaina supercrossin Suomen mestaruussarjan ensimmäinen osakilpailu Vantaalla.

Vantaan kilpailu on Kullaksen ensimmäinen kilpailu Suomessa tänä vuonna sekä nykyisellä pyörämerkillään Yamahalla. Viime vuonna Kullas ajoi supercrossin SM-hopeaa Antti Pyrhösen viedessä mestaruuden.

Moottoripyöräily: Motocross, MM-sarja, MX2-luokka, 5/15-osakilpailu, Bellbuig, Espanja, kilpailu, su 16.5.2010 (karsinta, la 15.5.2010).