Kullas kuntouttaa polveaan ja käy neuvotteluja ensi kaudesta

– Elämme sitä aikaa, jolloin ensi kauden kuvioita lyödään lukkoon. Nyt katsotaan ja kartoitetaan tarkoin, mitä paikkoja on vapaina. Keskustelut ensi kaudesta käynnistettiin jo Latvian MM-osakilpailussa ja ne jatkuvat Britannian GP:n merkeissä parin viikon kuluttua, vahvistaa Kullas, 20.

Kullas on heittänyt taustajoukkoineen verkot vesille useammankin tiimin suuntaan. Kaikki on kuitenkin vielä täysin avointa.

– Asioista on juteltu myös nykyisen tiimini kanssa, Kullas viittaa Rockstar Energy Suzuki Europen suuntaan.

Lisänäyttöihin Kullakselle ei tarjoudu enää mahdollisuutta.

– Kyllähän tämän kauden näytöt on tosiaankin jo annettu ja ajot ajettu.

”Toipumisajan kanssa ei
ole nyt kiire minnekään”

Kullas oli MM-pisteissä sijalla 11 Uddevallassa ajettuun ja hänen osaltaan kohtalokkaaseen Ruotsin osakilpailuun tultaessa.  Uddevallasta matka jatkui suoraan Saksaan ja polvikeikkauksiin erikoistuneen Jörg Richterin pakeille.

Kullaksen vasemmasta polvesta remontoitiin kierukkaa ja eturistisidettä.

– Toipumisaika liikkuu tällaisessa tapauksessa yleensä 3-4 kuukauden välillä. Se on yksilöllistä, emmekä lähde arvioimaan sitä osaltani sen tarkemmin. Nyt ei ole kiire minnekään. Polven kanssa pelataan varman päälle ja otetaan toipumisaikaan tarvittaessa vielä vaikka pari viikkoa lisää.

Pääpaino on sanalla kärsivällisyys. Oikopoluille ei ole varaa eksyä.

– Ei tätä voi verrata esimerkiksi rannevammaan. Kuntoutuminen vie aikansa ja voi tuntua joskus hitaaltakin, muistuttaa Kullas.

Kuntoutus Tallinnassa

Kullaksen mukaan tilanne on täysin hallinnassa.

– Polvi alkaa olla normaalin elämän osalta jo ihan jees. Parempaan suuntaan mennään koko ajan. Pystyn jo kävelemään hyvin ja polkemaan kuntopyörällä.

Kullas kuntouttaa polveaan spesialistin ohjein ja valvonnassa Tallinnassa.

– Kuntoutus käynnistettiin kaksi viikkoa sitten. Nyt ollaan edetty hitaasti mutta varmasti myöskään levon tärkeyttä unohtamatta, tähdentää Kullas.

Yhteensä 16 osakilpailua kattavasta MM-sarjasta on ajamatta vielä viisi GP:tä, joista seuraava odottaa vuoroaan tulevana viikonvaihteena Tshekin Loketissa.

MX2-luokan mestaruudessa on vahvimmin kiinni hollantilainen KTM-kuljettaja Jeffrey Herlings, jolla on koossa 478 pistettä. Hänellä on plakkarissaan 12 erävoittoa.

Toisena tulee britti Tommy Searle Kawasakilla ja kolmantena Herlingsin belgialainen tiimikaveri Jeremy van Horebeek. Heidän pisteensä kirjataan lukemin 429 ja 417. Ajamalla tätä trioa ei kukaan enää tavoita.

Kullaksen kahdeksasta ensimmäisestä MM-osakilpailusta hankkimat 132 pistettä oikeuttavat edelleen 12. sijaan.

Uusin numero