Kullas johtaa suomalaiskaartin fiilikset korkealla kotiyleisön eteen

Taistelu Motocrossin MM- ja EM-pisteistä jatkuu Hyvinkään Vauhtipuistossa, jonne saapuu kisaamaan yhteensä 19 suomalaista.

MM-luokissa nähdään kolme sinivalkoista kuljettajaa. MXGP-luokkaan osallistuvat Ludvig ”Ludde” Söderberg sekä Joni Roos. MX2-luokkaa tähdittää sarjaa kiertävä Harri Kullas.

– Totta kai hyvällä fiiliksillä lähden kotikilpailuun. Hyvinkää on hieno rata ja siellä oli viime vuonna hyvä meininki, oli paljon faneja ja kisakin meni ihan hyvin, kuudenneksi MX2-luokassa Hyvinkäällä sijoittunut Kullas toteaa.

Kullas on tänäkin vuonna asettanut tavoitteekseen päästä kymmenen sakkiin.

– Top-kymmeneen olen tyytyväinen, jos menee kaikki hyvin, niin lähelle top-viittä on mahdollista päästä kotiradalla, etenkin jos lähtö menee hyvin. Viime viikonloppu kovalla radalla Ruotsissa pystyi ajamaan 5-10 sakissa vauhdin puolesta. Tämä on kuitenkin motorsportia, niin mitä vain voi tapahtua, Ruotsin osakilpailussa lopulta viidenneksitoista sijoittunut Kullas muistuttaa.

Söderbergin tavoitteena
MM-uran paras kilpailu

Söderberg odottaa niinikään paljon kotikilpailulta.

– Lähden Hyvinkäälle ajamaan urani parasta MM-osakilpailua. Rata tulee olemaan hyvinvaativa, kuten edellisvuonnakin. Kausi on tähän asti mennyt suunnitelmien mukaan, mies on iskussa ja pyörä on Suomen paras.

– Toivon kotiyleisön pitävän kovaa meteliä, tiedän että omat fanijoukkoni eivät ainakaan petä, Söderberg toteaa.

Pyrhönen: "Kotiin
on aina hieno palata"

Suomalaisyleisön huomio tulee luonnollisesti kiinnittymään viikonlopun aikana myös Kimi Räikkösen omistamaan ja Antti Pyrhösen pyörittämään Red Bull IceOne Husqvarna Factory Racing tiimiin.

– Kotiin on aina hieno palata. Vaikkakin kausi on ollut meille harmillisen hajanainen kuljettajaloukkaantumisten myötä, olemme tehneet hyvää yhteistyötä Husqvarnan kanssa ja vieneet tiimiämme eteenpäin tasaisin askelin.

– Odottaessamme Todd Watersin ja Tyla Rattrayn palaamista loppukauden kisoihin, Hyvinkäällekin osallistuvat varakuljettajinamme brittiläinen Nathan Watson ja australialainen Dean Ferris, jotka ovat ajaneet ansiokkaasti. Toivottavasti suomalaiset löytävät motocrossin ensi viikonloppuna, sillä tarjolla on todellista titaanien taistoa, Pyrhönen korostaa.

Motocrossin MM-kauden 13. osakilpailu järjestetään Hyvinkäällä 12.-13. heinäkuuta.

Lauantaina kilpailuerät alkavat noin kello 13 Diandran Maamme-laululla ja sunnuntaina klo 9.00.

Viikonlopun aikana ajetaan MXGP ja MX2 -luokkien lisäksi myös EMX250 ja EMX300 -luokkien EM-osakilpailu sekä junioreiden EMX65 ja EMX85 -luokkien EM-finaali.

Hyvinkäällä viikonloppuna kisaavat seuraavat suomalaiset:
MXGP:
Söderberg Ludvig
Roos Joni

MX2:
Kullas Harri

EMX300:
Rannikko Rene

EMX250:
Marin Joona
Kaipanen Mikael
Metsola Tommi
Raknam Atsadawut
Manninen Aki
Sihvonen Miro
Raittala Patrik
Jukola Lari
Malin Valtteri
Stigell Henric
Tiainen Santtu
Kinnunen Santeri
Kuusisto Eetu

EMX85&EMX65 *:
Savaste Kim
Weckman Emil
* villin kortin kilpailijat EMX85/EMX65-luokissa vielä mahdollisia.
 

Uusin numero