Kullas ja Eriksson illan sankarit

Thomas Ramette voitti alkueränsä, semifinaalissa mies ajoi illan toisen helpon voittonsa kun Harri Kullas joutui lähtökolariin. Finaalissa Kullas pisti kuitenkin vieraat ojennukseen Toni Erikssonin ajaessa kuudenneksi, sijalle, joka varmisti mestaruuden jo ennen lauantain päätöskisaa.

Finaalin startissa Ramette oli alkuerän ja semifinaalin tapaan kärjessä. Kullas säntäsi matkaan kakkosena ja löysi loistavan vauhdin jo starttimutkan jälkeiselle suoralle. Kun ranskalainen puolestaan haparoi hiukan, ei matkaa ollut tehty kuin vajaat sata metriä kun kun Kullas nousi kärkeen.

Kullas oli finaalissa sanalla sanoen vakuuttava. Alkukierroksilla Ramette yritti antaa vastusta, mutta alkoi vähitellen jäämään. Loppujen lopuksi pienet virheet pudottivat Rametten neljänneksi. Toinen ranskalainen, Boris Maillard vei kakkossijan ennen Tsekin Filip Neugebaueria.

Kauden viidettä offroad-moottoripyöräilyn SM-kultaa jahdannut Eriksson ajoi yli erän puolivälin seitsemäntenä, sijalla joka olisi juuri ja juuri jättänyt Kullakselle ainakin teoreettisen mahdollisuuden viedä mestaruus vielä lauantain kisassa. Eriksson kävi tiukkaa kisaa tanskalaisten Stefan Olsenin ja Kasper Lynggaardin kanssa. Vääntö ratkesi Lynggardin kolaroidessa itsensä ulos kisasta.

Näin Eriksson pääsi ajamaan loppukierrokset varmistellen kuudetta sijaansa ja jo varmaa mestaruutta. Kauden aikaisemmat mestaruutensa moniosaaja vei motocrossin MX1-luokasta, CrossCountrystä, Endurosta sekä motocrossin kerhojoukkueiden SM-kilpailusta.

Supercrossin SM-sarjan päätöskisa ajetaan lauantaina.

Tulokset:
http://www.mylaps.com/en/events/970053
 

Uusin numero