Kullas Italian avauksen 16:s

Italiassa ajetaan tänä vuonna uusilla säännöillä, jolloin mestaruudesta taistellaan yhdessä Elite-luokassa, jossa ajavat yhdessä sekä MX2- että MX1-luokka. MX2:n epävirallisissa tuloksissa Kullas oli kuudes.
MX1-luokassa ajetaan isoilla pyörillä ja kyseessä MM-sarjojen niin sanottu pääluokka. Se näkyi myös Italian mestaruussarjan avauksessa, kun Elite-luokan kärkisijat menivät MX1-kuljettajille. Päivän voittaja oli eräsijat yksi ja kolme ajanut italialainen, vuoden 2008 maailmanmestari David Philippaerts.

Vesisade muutti saviradan kovan pinnan pehmeäksi mudaksi, mikä toi haasteita päivään. Italialaisessa Yamaha-Gariboldi Monster Energy -tiimissä toista kauttaan ajava Kullas ei ollut tyytyväinen omaan ajoonsa, joka toi eräsijat 16 ja 17.
– Eipä tullut parasta mahdollista tulosta. Kierrosaikani eivät olleet tarpeeksi hyviä, eli olisin yksinkertaisesti tarvinnut lisää vauhtia. Ei minulla ollut sen ihmeellisempiä ongelmia, vaikka jouduinkin heittämään rikkoutuneet ajolasit toisessa erässä pois, Kullas selvitti.
– Aamun treenit ajettiin vielä kuivalla, jopa pölyävällä radalla. Nämä jaksot ajoimme vielä omissa luokissa, ja olinkin MX2:n aika-ajossa viides. Loppupäivän satoikin sitten vettä ja vaikka rata olikin vielä ensimmäisessä erässä kosteudeltaan aika hyvä, oli se toisessa erässä aivan kurainen ja täynnä syviä uria.
Suomen toinen edustaja, Eeli Takatalo, ei selviytynyt aika-ajosta kilpaeriin.

Italian mestaruussarja ajetaan läpi nopealla rytmillä, ja koko neliosainen kausi on paketissa jo maaliskuun lopulla. Seuraava osakilpailu ajetaan ensi viikonloppuna Faenzassa. Sieltä Kullas lähtee tavoittelemaan parempaa sijoitusta kuin Ponte A Egolasta irtosi.

Uusin numero