Kullas 11:s Brasilian MM-karsinnassa – Räikkösen tiimin Ferris säväytti

– Rata oli tänään alkuun aika pehmeä ja kurainen. Karsintaerää edeltäneessä aika-ajossa fiilikseni oli hyvä ja ajoni rentoa. Karsintaerässä otin kuitenkin huonon lähdön ja tulin todella heikolla sijalla ensimmäiseltä kierrokselta. Oli aika vaikea ohittaa, mutta vauhtini parani koko ajan. Lopussa vain muutamat kierrokset olivat heikkoja, Kullas kertoi.

– Sunnuntaina hyvät startit auttavat paljon. Ei siinä auta kuin olla terävänä, ja ajaa nokkelasti erän alku, mitä kautta tulee varmasti parempaa tulosta kuin karsinnasta.

MX2-luokan karsintaerän voitti MM-sarjaa johtava hollantilainen Jeffrey Herlings. Toiseksi ajoi britti Tommy Searle ja kolmanneksi belgialainen Jeremy van Horebeek.

Ferris viides karsinnoissa
 
MX1-luokan karsintaerän voitti MM-sarjaa johtava italialainen Antonio Cairoli. Kimi Räikkösen Ice1Racing-tiimillä oli aihetta hymyyn, kun tiimin australialainen Dean Ferris ajoi kauden parhaansa ollen viides. Ferrisin tiimitoveri Santtu Tiainen ajoi sijalle 24.

Ferris otti erään loistavan startin.

– Olin kolmas startissa. Ajoin Bobryshevin perässä ja ajo tuntoi todella hyvältä. Taisin innostua hyvästä sijoituksestani kärjen tuntumassa, minkä myötä tein virheen ja Desalle pääsi ohittamaan minut, tyytyväinen Ferris kommentoi.

– Dean ajoi todella hyvin, hän on reilun sekunnin kärjen vauhdista per kierros, mikä on todella hyvä suoritus”, analysoi ICE1RACING -tiimin päämekaanikko John Luotonen.

Kauden viides viides osakilpailu ajetaan Beto Carreron huvipuistoon rakennetulla punasaviradalla. Yksi kiertueen hienoimmista radoista tarjoaa miltei täydelliset olosuhteet.

– Rata on todella hieno. Yöt sataa, joten rata on erittäin mutainen, mutta meille MX1-luokassa rata oli täydellinen, kertoi Luotonen.

Tulokset, MX2 karsintaerä:
1. Jeffrey Herlings Hollanti, KTM, 25.04,788
2. Tommy Searle Iso-Britannia, Kawasaki, + 25,795
3. Jeremy van Horebeek Belgia, KTM, + 42,730
4. Christophe Charlier Ranska, Yamaha, + 59,843
5. Jose Butron Espanja, KTM, +1.05,913
…11. Harri Kullas Suomi, Suzuki, + 1.39,046

MX1 karsintaerä:
1. Antonio Cairoli Italia, KTM, 25.26,628
2. Gautier Paulin Ranska, Kawasaki, + 8,686
3. Clement Desalle Belgia, Suzuki, + 15,269
4. Evgeny Bobryshev Venäjä, Honda, + 19,743
5. Dean Ferris Australia, Kawasaki, + 34,051
…24. Santtu Tiainen Suomi, Kawasaki, + 1 kierros

Kaikki tulokset:
www.motocrossmx1.com/reslists.aspx
 

Uusin numero