Kullaksen ex-tiimin kuljettajilla “tiikeriä tankissaan” Thaimaassa

Alkuviikolla Bangkokissa altaan reunalla Thaimaan paahtavaan kuumuuteen totutellut ja Qatarin rasituksia karistellut Harri Kullas on käynyt katsastamassa Si Rachan hiekkaradan ja todennut se hyväksi.

Italialaisen Gariboldi Honda-tiimin MX2-luokan suomalaiskuljettaja pääsee tsekkaamaan 1550 metrin pehmeän radan tositoimissa lauantaina.

Kuljettajat ja tiimit ovat valmistautuneet kukin parhaaksi katsomallaan tavallaan kauden toiseen osakilpailuun. Kullaksen viime kauden tiimin, eli Rockstar Energy Suzukin kuljettajat ovat ehtineet tutustua Thaimaan rikkaaseen kulttuuriin ja siinä samalla myös eläinmaailmaan.

MX2-luokassa Kullaksen kilpakumppaneihin lukeutuva britti Max Anstie vaihtoi menopelin hetkeksi astetta suuremmaksi, joskin samalla myös tuntuvasti hitaammaksi ratsastaessaan elefantilla.

Se oli Anstielle kuitenkin vasta pelkkää esimakua siitä, mikä häntä seuraavaksi odotti tiikerin – tosin tietysti kesyn – hahmossa.

– Ratsastaminen elefantilla oli tosi siistiä, mutta nähdä tiikeri ja koskea sitä…wow!, hihkui Anstie.

Peukaloaan edelleen potenut Kullas ajoi Qatarissa MX2-luokan erässä 14:nneksi ja superfinaalissa sijalle 34. Kullas on MM-pisteissä sijalla 15. Hänellä on koossa yksi piste Anstieta enemmän. Anstie ylsi Losailissa MX2-erässä yhdeksänneksi.

Luokkaa johtaa maksimipistein hallitseva maailmanmestari, hollantilainen KTM-kuljettaja Jeffrey Herlings.

MX1-luokan kärkimiehenä Thaimaaseen saapui Anstien tiimikaveri, belgialainen Clement Desalle. Hänellä on koossa 47 pistettä, eli kaksi KTM:n italialaisikoni Tony Cairolia enemmän.

Antti Pyrhösen johtaman Ice1Racing-tiimin KTM-kuljettajista portugalilainen Rui Goncalves on pisteissä kahdeksantena ja ranskalainen Xavier Boog 11:ntenä.

Sarjan Suomen osakilpailu ajetaan 14. heinäkuuta Hyvinkäällä, jonne sitä tarjosi kansainvälisen moottoriliitton FIM:n motocross-komitean veturi Wolfgang Srb. Herra Srb on jo ehtinyt näyttää sekä Qatarille ja Thaimaalle vihreää valoa myös ensi vuoden osalta.
 

Uusin numero