Kuljettajat kehuivat kilpaa Tohmajärvi enduroa – Nikander jälleen voittoon

Tänäkin vuonna Nikander määräsi tahdin. Hän ajoi pohjat jokaiselle maastokokeelle.

Toiseksi kiilasi tämän vuoden Päijänneajon voittaja ja entinen MM-kuljettaja Marko Tarkkala. Hän jäi voittajalle minuutti 21 sekuntia. Kolmanneksi tullut Himmanen jäi voittajalle kolme ja puoli minuuttia.

Tohmajärvi enduro on tunnettu pitkistä maastosiirtymistä ja vaihtelevista maastokokeista. Kärkikuljettajat olivat tyytyväisiä reitteihin.

– Hienot reitit, jälleen kerran. Vesisade aiheutti hiukan hankaluuksia, mutta ei mitään ylimääräistä, Nikander kertoo.

Kilpailu ajettiin vaativassa kelissä. Perjantain kova sade liukasti ja pehmitti reittiä niin, että kilpailua jouduttiin reitin kulumisen takia lyhentämään. Vaikka alkuperäisen 215 kilometrin sijaan kilpaluokat ajoivat 143 kilometriä.

– Se oli ihan järkevä ratkaisu, ensimmäinen maastokoe alkoi hajoamaan paikka paikoin. Maastokoeaikaa tuli silti tunti.

Toiseksi tullut Tarkkala opiskelee valmentajaksi ja pitää ajokuntoaan yllä ajamalla Suomen SM-sarjaa.

– Hyvin järjestetty kilpailu. Harmi vaan tuo vesisade, sille vaan ei voi mitään. Oma ajo sujui ok, kun ottaa huomioon kuukauden ajotauon, Tarkkala kertoo.

Loppuunmyytyyn kilpailuun starttasi 226 kuljettajaa. Kilpailu oli varsinkin C-luokalle vaativa ja keskeytykset johtuivat yleensä myöhästymisrajan täyttymisestä. Kun kilpailun Nikanderille ja Tarkkalalle jäi huoltoaikaa 35-40 minuuttia, häntäpään kuljettajille sitä ei jäänyt välttämättä ollenkaan.