KTM:n tallipäällikkö Mike Leitner: ”Toivon Kallion pystyvän testaamaan jo joulukuussa”

”Nyt kauden 2019 avaustesteissä eri tiimien jäsenet kuljettajineen hioivat yhteistyötään.  Toivon, että Mika Kallio pystyy palaamaan testityöhön jo joulukuussa”, Leitner totesi Valencian Ricardo Tormo –radalla testien yhteydessä.

Leitnerin mukaan Kallion toipuminen on edennyt hyvin.

”Meillä on jatkossa kaksi kovaan kisavauhtiin pystyvää testikuljettajaa. Mika Kallio ja Dani Pedrosa täydentävät hyvin toisiaan”.

” Näissä ensitesteissä kaudelle 2019 kierrosajat eivät ole olennaisin asia. Yksi haaste on aina näissä yhteistesteissä kuin koko pitkän kauden aikana koordinoida tehdastiimimme ja Tech 3 –tallin ajajien palautteista olennaisin. Kun tähän lisätään sitten Pedrosan ja Kallion testityö, meillä on riittävästi dataa pyörän jatkokehitykseen”.

Pedrosa on Leitnerille hyvin tuttu, sillä itävaltalainen Leitner oli Pedrosan ryhmäpäällikkönä yhdeksän vuotta. Tuloksena on muun muassa kaksi maailmanmestaruutta 250-kuutioisissa ja kolme MM-hopeaa kuninkuusluokassa vuosina 2007, 2010 ja 2012.

Kallion tuuraajana on KTM:ää testannut nyt syksyllä ranskalainen Randy de Puniet, jonka testipalautteen pohjalta MotorLand Aragonista KTM tuli kauden 2018 päätöskilpailuun ja vuoden 2019 ensitesteihin Valenciaan.
 

Uusin numero