KTM:n pääjohtaja kaavailee Ducatin ostamista: ”Erittäin kiinnostava ajatus”

KTM on nyt pyörämerkkinä positiivisessa nosteessa. Pierer on kiinnostunut Ducatista juuri siksi, että noste jatkuisi.

”Ducatilla ja minulla on ollut aina emotionaalinen suhde. Ducati on Ducati, siitä ei mihinkään pääse. Ainoa brändi, jonka ostamista voimme harkita on Ducati, esimerkiksi MV Agusta on liian pieni”, Pierer sanoo Speedweekille.

Ajatus ei ole kovin kaukaa haettu, sillä Audi omistaa tällä hetkellä Ducatin ja KTM:n rata-autosta X-Bow’sta löytyy Audin moottori. Brändien välillä on jo yhteys. Tietenkin kyse on myös rahasta. Audi osti Ducatin 2011 noin 740 miljoonalla eurolla, nyt sen ostaminen vaatisi todennäköisesti enemmän rahaa.

”Uskoisin, että Audilla alkaa olla aika paljon muita prioriteetteja kuin Ducati ja moottoripyörät, kun autopuolelle on satsattava rajusti sähköistymiseen ja heillä on myös oma dieselskandaalinsa. Myönnän, että Ducatin hankkiminen on erittäin kiinnostava ajatus”, Pierer sanoo.

Pierer tuli KTM:n pääjohtajaksi 1992. Sen jälkeen KTM on kasvanut valtavasti. Tuolloin sillä oli 150 työntekijää, nyt 5000. KTM omistaa jo Husqvarnan ja WP Suspensionin. Ducatin hankkiminen olisi oikeastaan looginen jatke tälle kasvulle.
 

Uusin numero