KTM:n Beirer kehuu vuolaasti Ajoa – yhteistyö tiivistyy myös Räikkösen kanssa Husqvarnan myötä

Itse motocross-taustan omaava Beirer sai nauttia jälleen kerran menestyksestä ja juhlahumusta, kun Ajon johtama tehdastiimi viimeisteli Assenin radalla Hollannissa peräti jo 20. peräkkäisen podiumsijoituksen.

– Akilla on taito hioa kuljettajista hyvällä itseluottamuksella varustettuja huippuja. Näimme sen viime vuonna mestaruuden ja Sandron (Cortese) myötä ja tänä vuonna vuorostaan Luisin (Salom) osalta, sanoo Beirer.

Täksi kaudeksi suomalaisvetoiseen tiimiin tulleesta kuumaverisestä Salomista on jalostunut kylmäpäinen kilvanajaja Ajon opissa. Salom johtaa sarjaa seitsemän osakilpailun jälkeen. Hänellä on palkkarissaan jo neljä voittoa, joista kolme viimeistä on tullut putkeen Mugellosta, Barcelonasta ja Assenista.

– Luis on Moto3-luokan tämän hetken älykkäin ja luotettavin kuljettaja. Kun teet viimehetken upean ohituksen Assenin kisan malliin, niin sinulla täytyy olla se varmuus, että teet sen juuri oikealla hetkellä. Et voi antaa muille kuljettajille enää mitään mahdollisuutta iskeä takaisin, Beirer pukee sanoiksi Salomin ratkaisevat iskut.

– Luis on loistava kuljettaja ja henkisesti erittäin vahva, paaluttaa Beirer.

KTM:llä on vahva ote kärkipaikkaan myös Moto3-luokan valmistajien MM-pisteissä. KTM:llä on koossa 175 pistettä, eli jo 102 seuraavana tulevaa Kalex KTM:ää enemmän. Kolmantena majailevalla Mahindralla pisteitä on kasassa 63 kappaletta.

Ice1Racingista
Husqvarnan tehdastiimi

Beirer tekee jatkossa entistä tiiviimpää yhteistyötä Suomen suuntaan, kun kuvaan tulee mukaan myös motocross, sekä Kimi Räikkösen omistama ja Antti Pyrhösen johtama MX1-luokan – ensi vuonna MXGP – Ice1Racing-tiimi. Tiimi kilpailee tällä kaudella KTM-pyörillä.

Julkinen salaisuus sai virallisen vahvistuksen ja Ice1Racing tulee toimimaan ensi kaudella omistuspohjaansa muuttaneen Husqvarnan tehdastiiminä pääluokassa.

MX2-luokassa vastaavasti Husqvarnan tehdastiiminä operoi Jacky Martensin Wilvo Nestaan.

Uusin numero