KTM:llä on entistä kovemmat satsaukset MotoGP-sarjaan kaudella 2019

Mukana keskusteluissa olivat KTM Industries AG:n toimitusjohtaja Stefan Piererin lisäksi KTM:n urheilujohtaja Pit Beirer, Ajo Motorsportin tallipäällikkö Aki Ajo ja tulevan KTM Tech 3 –satelliittitallin päällikkö Herve Poncharal. He kertasivat KTM:n kehityskaarta, nykytilannetta ja ensi kautta.

MotoGP-luokassa KTM:n tehdastallissahan ajavat Johann Zarco ja Pol Espargaro. KTM Tech 3 –tiimin kuljettajat ovat Miguel Oliveira ja Hafizh Syahrin.

Loppukaudella Mika Kallion ollessa estyneenä testivastuu KTM:n MotoGP-projektissa on kokeneella ranskalaisella Randy de Punietilla. Hän teki vuosia sitten mittavan testityön Suzukille sen palatessa MotoGP-luokkaan. KTM:n mukaan Kallio jatkaa testikuljettajan töitä myös kaudella 2019.

Moto2-luokassa KTM on ensi vuonna entistä vahvemmalla joukolla starttiruudukoissa.

Red Bull MotoGP Rookies Cup on ollut jo 12 vuotta vahva ponnahduslauta nuorille lahjakkaille kuljettajille. Jälleen ensi vuonna sarja jatkuu MotoGP-osakilpailujen yhteydessä.

Aki Ajo muistutti, ettei kenelläkään muulla valmistajalla ole nuoren kuljettajan eri kehitysvaiheisiin tarjota sopivaa kilpapyörää kuten KTM:llä on.

“Kaikki tarvittavat ja tärkeät vaiheet ovat tarjolla. Nuori voi aloittaa KTM:llä jo 12-13 vuotiaana ja unelmien toteutuessa raivata tiensä samalla merkillä MotoGP-luokkaan. On hienoa, että on olemassa rakenne Rookies Cup:stä MotoGP:hen”.

KTM:n tiimien kuljettajat ensi kaudella
Red Bull KTM MotoGP, Factory Racing 2019

Johann Zarco (FRA)
Pol Espargaro (ESP)

Red Bull KTM Tech3 (MotoGP) 2019 
Miguel Oliveira (POR)
Hafizh Syahrin (MAL)

Red Bull KTM Moto2 (Herve Poncharalin uudistettu Moto2-tiimi)
Marco Bezzechi (ITA)
Philipp Öttl (GER)

Red Bull KTM Ajo (Moto2) 2019
Brad Binder (RSA)
Jorge Martin (ESP)
 

Uusin numero