KTM RC 390 Cupissa tiukkaa kilvanajoa Kemoran kelistä huolimatta

Lauantain aika-ajo ajettiin märällä radalla Vesa Kallion kellottaessa pohja-ajan. Kakkosruutuun ylsi Patrik Pulkkinen ja kolmanteen Ari Borovkoff.

Viikonlopun ensimmäinen osakilpailustartti aloitettiin kuivalla radalla, mutta tätä iloa ei kestänyt kauaa ja kuljettajat saivat heti alkukierroksilla toden teolla vettä niskaansa kun ukkoskuuro osui kohdalle.

Vaikeista olosuhteista huolimatta kisassa nähtiin hyvää kamppailua, ja kisaa johtanut Patrik Pulkkinen joutui taipumaan Vesa Kalliolle tämän viedessä voiton.

Kärkikamppailussa Pulkkisen ja Kallion lisäksi nähtiin myös Ari Borovkoff ja Niko Hämäläinen. Lauantain osakilpailussa maaliin tultiin järjestyksessä 1.) Vesa Kallio 2.) Patrik Pulkkinen 3.) Ari Borovkoff.

– Kisassa oli todella hankalat olosuhteet, kaikki taisi kaatosateen sattuessa vähän kyttäillä toisiaan että mitä vauhtia täällä oikein voi ajaa. Sain kuitattua Patrikin ja kurottua hieman eroa muihin ja tänään nyt tuli sitten voitto. Hienoa huomata että nuorilla löytyy hyvin vauhtia ja täällä joutuu tosissaan ajamaan kilpaa. Tasaiset kisat kehittävät kuljettajia aina enemmän. Toivottavasti pystymme Karin kanssa auttamaan näitä nuoria kehittymään kuljettajina mahdollisimman paljon eteenpäin, Kallio summaa.

Sunnuntain kilpailuun startattiin jälleen märällä radalla ja lauantain kilpailun kierrosaikojen mukaisella järjestyksellä: 1.) Kari Vehniäinen 2.) Patrik Pulkkinen 3.) Ari Borovkoff 4.) Vesa Kallio.

Toisesta rivistä startannut Peetu Paavilainen lähti kuitenkin vetämään letkaa ja sai kurottua hyvän etumatkan itselleen.

Paavilaisen johtaessa seuraavista sijoista käytiin kovaa kamppailua ja ryhmässä vaihtuivat paikat moneen otteeseen. Kilpailun lopulla konkarit Kallio ja Vehniäinen saivat kuitenkin kurottua välimatkan kiinni ja pääsivät kiinni taisteluun voitosta.

Viimeisellä kierroksella Vehniäinen teki kuitenkin ratkaisevan ohituksen ja tiukkaakin tiukemman lopputaistelun jälkeen maaliin tultiin järjestyksessä 1.) Kari Vehniäinen 2.) Peetu Paavilainen 3.) Vesa Kallio.

– Nyt oli todella mukava kisa, tiukkaa vääntöä ja mies miestä vastaan. Minä nyt satuin tällä kertaa voittamaan. Näillä pienemmillä pyörillä kun se on välillä vähän tuuristakin kiinni ja kun ohituspaikka löytyi niin ajattelin että no annetaan nyt mennä sitten! Vaikka välillä hävettää viedä pikkupojilta pokaalit, on tämä kuitenkin hyvä luokka nuorille kasvaa, Vehniäinen ynnää.

Paavilainen puolestaan kertoo saaneensa viikonlopun aikana hyvää kehitystä aikaiseksi:

– Aluksi oli vaikea löytää pitoa sateella ja ajaminen oli vaikeaa. Kokeilimme sunnuntain warm upiin vähän eri paineita ja säätöjä alustaan ja saimme pitoa paremmaksi. Sunnuntaina oli tiukkaa kisaa ja ajaminen oli tosi hauskaa.

Kausi saa jatkoa Viron Pärnussa, Auto24Ringillä 8.-10. heinäkuuta.

Teksti: KTM RC 390 Cup tiedotus
 

Uusin numero