KTM-pomot Kalliosta: ”Ratkaiseva tekijä MotoGP-pyörän kehitystyössä”

– Teknisten haasteiden lisäksi osaava henkilökunta on vähintäänkin yhtä tärkeää tässä vaiheessa projektia. Mika Kallion palkkaamisen myötä meillä on nyt ydinryhmä koossa ja voimme ottaa seuraavat askeleet, toteaa KTM:n kilpailutoiminnasta vastaava Pit Beirer.

– Päädyimme Mika Kallioon huomioiden hänen menestyksekkään taustansa KTM:n kanssa, eikä toisaalta suinkaan vähiten siksi, että hänellä on paljon kokemusta ja menestystä eri luokista. Hän on osoittanut kykynsä loistavana kilpailijana ja testikuljettajana, säestää KTM:n MotoGP-luokan projektin käytännön nyörejä käsissään pitävä Mike Leitner.

KTM:n prototyyppipyörä nähtäneen radalla vielä tämän vuoden puolella. Silloin sen puikoissa on MotoGP-luokan entinen saksalaiskuljettaja Alex Hoffman, jonka KTM pestasi jo Kalliota aiemmin testiryhmäänsä.

– Moottori on ollut suunnitelmiemme mukaan testipenkissä heinäkuun alusta lähtien. Seuraava askel on niin sanottu ”roll out”-testit Alex Hofmann kuljettajana, Beirer vahvistaa.

Aktiiviuransa jälkeen Eurosportilla asiantuntijakommentaattorina äänessä häärännyt Hofmann on mies paikallaan KTM-projektissa, mutta Kallio on nimenomaan se kuljettaja, joka tulee kantamaan suurimman vastuun uutukaisen testi- ja kehitystyössä.

– Hän (Kallio) haluaa ja ennen kaikkea hän pystyy hakemaan ne rajat, mikä voi olla ratkaisevaa KTM RC16-pyörän kehitystyössä, Leitner alleviivaa.
 

Uusin numero