KTM-pomo tiukkana Mika Kalliolle: ”Hän ei tule enää ajamaan kilpaa meillä”

Mika Kallio ajoi avauskaudellaan neljä villin kortin kilpailua, tälle kaudelle niitä oli viisi, mutta Kallio loukkaantui Saksassa ja kausi on ohi.

Kallio on ajanut kisat vuoden 2019 prototyyppipyörällä, sillä sääntöjen mukaan tiimin kisakuljettajat eivät saa niin tehdä. Beirerin mukaan ongelmana on ollut se, että jos villin kortin kisoja on liikaa, menee testitiimin huomio enemmän kilpailemiseen kuin pyörän kehitystyöhön.

“Olemme antaneet Mikalle enemmän villejä kortteja kuin olisimme halunneet. Hänellä oli todella kova hinku ajaa kilpailuja, joten suostuimme siihen. Mutta se ei ole ollut hyväksi koko projektille, sillä testitiimi on alkanut ajatella liiaksi kuin kisatiimi. He ovat halunneet pääasiassa valmistautua kilpailijoihin, mikä on syönyt fokusta testaamisesta, etenkin niistä monen mielestä vähäpätöisiltä tuntuvien asioiden ja osien testaamiselta”, Beirer väittää.

Ensi kaudella tilanne muuttuu, sillä Tech 3:sta tulee KTM:n satelliittitiimi, joten joka kilpailussa nähdään neljä KTM:n pyörää.

”Tulemme vähentämään testikuljettajien villien korttien määrää yhteen tai emme anna niitä lainkaan. Neljällä pyörällä saamme kyllä riittävästi dataa kilpailuista ja haluamme testitiimin keskittyvän nimenomaan päätyöhönsä eli testaamiseen.”

Jos Mika Kallio jatkaa loukkaantumisesta toivuttuaan KTM:llä, kilpaa hän ei todennäköisesti tule enää villillä kortilla ajamaan.

”Kävimme viime kauden jälkeen Mikan kanssa todella rehellisen keskustelun, jossa kehotin häntä etsimään itselleen ajopaikkaa kilpakuljettajana muualta. Hänellä on niin uskomattoman vahva kilpailemisen palo ja näin sen. Sanoin Mikalle, että sinulla on kuusi viikkoa aikaa etsiä itsellesi paikka jossakin kisatiimissä. Jos olet sitä mieltä, että haluat kilpailla ja siirtyä muualle, sinun pitää tehdä se. Jos et saa paikkaa, toivon, että hyväksyt olevasi meidän testikuljettajamme”, Beirer avaa keskustelujaan Kallion kanssa.

”Mikalla on yhä sopimus varakuljettajan roolista, jos jokin menee kisakuljettajilla pieleen, mutta tulevaisuudessa hän ei enää tule testitiimin jäsenenä ajamaan kilpaa.”
 

Uusin numero