KTM panostaa ammattimaiseen valmennukseen

KTM Motorsportin endurotiimissä ajavat Antti Hellsten ja Jari Mattila. Motocrosstiimissä puolestaan ajavat tiimin valmennuspäällikkönäkin toimiva Samuli Aro ja Miika Oinonen.

Antti Hellsten ajoi kauden 2010 erittäin nousujohteisesti ja hän sijoittui nuorten MM-sarjassa viidenneksi. SM- ja MM-sarjassa menestystä jo vuosia niittänyt Jari Mattila keskittyy SM-sarjaan ja ajaa lisäksi satunnaisia MM-osakilpailuja.
Tiimipäällikkönä jatkaa viisinkertainen maailmanmestari Samuli Aro. Hän saa rinnalleen valmennusavuksi motocrossin rautaisen ammattilaisen, kun Jussi Vehviläinen liittyy KTM Motorsport -tiimin vahvuuteen. Aro keskittyy nuorten endurokuljettajien valmennukseen.

KTM Nordic pyörittää Suomessa ammattimaista kilpailutoimintaa nyt toista kautta. Tiimillä on edelleen KTM:n tehtaan tuki, jonka ansiosta tiimikuljettajien käytössä on tehdasmoottorit. KTM Motorsportilla on myös suora yhteys tehtaan Racing-osastoon.

Itävaltalainen valmistaja haluaa tuoda pääosaamisaluetta ammattimaisesti esille myös Suomessa ja erityisesti kilpailuvarikoilla. KTM haluaa tarjota kuljettajilleen ammattimaiset olosuhteet, kaluston sekä valmennuksen. Näillä elementeillä kuljettajilla on realistiset mahdollisuudet antaa tarvittavat näytöt MM-tiimipaikkoja varten. Tiimistä huippukuljettajien joukkoon onkin jo ponnistanut tuore enduron MM-pronssimitalisti Eero Remes ja kohti motocrossin huippua kirivä Harri Kullas.

Tiimin pääyhteistyökumppanina kaudella 2011 toimii Motorengas Oy, jonka myötä tiimin rengas valintana on Savan renkaat.
Motocross-tiimin ajovarustetoimittajana jatkaa Gearzone luotettaviksi todetuilla Nofear-ajovarusteilla sekä Lazer-kypärillään.
Endurokuljettajien varustuksesta huolehtii PSE Parts. Maahantuojan uusi Amerikkalais-valmisteinen KLIM-merkki varusti muun muassa USA:n vuoden 2010 SIXDAYS-maajoukkueen.
Tiimi luottaa jatkossakin pyörien voitelussa laadukkaisiin Motorex-tuotteisiin.
KTM:n markkinointirekka toimii enduron, motocrossin ja supercrossin SM-kilpailuissa kuljettajien tukikohtana. Tervetuloa tutustumaan kauden 2011 tiimikuljettajiin ja KTM Motorsportin henkilökuntaan!

Kuljettajat:

Motocross

Samuli Aro, MX1 ja Supercross SM
Viisinkertainen enduron maailmanmestari jatkaa tiimipäällikkönä ja valmennusvastaavana. Lisäksi Aro ajaa kilpaa motocrossiin MX1-luokassa ja viisi osakilpailua kattavassa supercross-sarjassa. Kilpailu-uransa motocrossin puolelta aloittanut Aro ajoi crossia MM-tasolla 90-luvulla.

Miika Oinonen, MX2 ja Supercross SM
19-vuotias monilahjakkuus on kauden 2010 MX2-pronssimitalisti. Oinoselta sujuu myös enduro ja supermoto, mutta kauden 2011 tavoite on MX2-luokan Suomen mestaruus.

Kuljettajat:
Enduro

Antti Hellsten, Enduro Junior WEC ja SM 250-4t
Antti Hellsten ajaa kotimaassa täyden SM-sarjan Päijänne-ajoa lukuun ottamatta, mutta päätähtäin on junioreiden enduron MM-sarjassa. 21-vuotiaalla nuorella lupauksella on viime kauden näyttöjen perusteella realistiset mahdollisuudet aina Junior-luokan kirkkaimpaan mitaliin.

Jari Mattila SM 250cc 4t, satunnaisia MM-osakilpailuja.
Jari Mattila edustaa KTM:n tiimissä rautaista kokemusta niin kotimaisesta kuin MM-sarjastakin. Mattilan mitali- ja mestaruussaavutuksista puuttuu ainoastaan henkilökohtainen maailmanmestaruus. Mattila lähtee pelkäämättömästi uudistamaan vuoden 2009 pikkunelareiden Suomen mestaruutta, ja SM-sarjan hajanainen kilpailukalenteri mahdollistaa myös muutaman MM-osakilpailun ajamisen.

Tiimin operatiiviset henkilöt:
Mika Rajala huolehtii markkinointirekan kilpailuvarikoille sekä varikko-olosuhteet kuljettajien mieleisiksi.
Graafisesta puolesta sekä tiimin ulkoasusta puolestaan vastaa Kimmo Hurri.

Uusin numero