KTM Junior Academyllä tiivis kisaviikonloppu Englannissa ja Porissa

Porissa ajetussa MX-liigan kisaviikonlopussa tiimiä edusti eri luokissa viisi kuljettajaa: 85 MXC/A Aleksi Kurvinen, 85 MXC/B Verneri Aaltonen, 85 MXC/C Kimi Koskinen sekä MX65 Simo Koskinen ja Joona Kukkonen.

Koko perjantai-lauantain välisen yön jatkuneen sateen jäljiltä Porin hiekkarata oli erittäin haastavassa kunnossa ja harva kuljettaja selvisi päivästä ilman kaatumisia.

Päivän tuloksista parhaiten menestyi Koskinen voittaen luokkansa molemmat erät näytöstyyliin. Seuraavassa kisassa Koskinen nouseekin jo vaativampaan MXC/B-luokkaan.

Kurvinen joutui keskeyttämään ensimmäisen erän ja oli toisessa 4., Verneri saavutti sijat 24. ja 5.

Pienimmässä luokassa Simo Koskinen ja Joona Kukkonen pääsivät molemmat aika-ajojen perusteella A-finaaliin.

Kisalähdöistä saavutuksina oli muutamia kaatumisia, mustelmia, kuraisia varusteita ja runsaasti kokemusta.

Porin kisojen jälkeen EM-sarjaa kiertävät kuljettajat suuntaavat kahden viikon kuluttua Tanskassa ajettaviin kilpailuihin ja muut jatkavat harjoittelua kohti 13. kesäkuuta Iisalmessa ajettavaa MX-liigan osakilpailua.

Samuli Aro oli
pelkkää hymyä

– Pääsin seuraamaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella junioreiden koko kilpailupäivää. Oli todella mukavaa huomata kuinka nuoremmat Young Guns kuskit nauttivat koko päivästä. Rata oli pienille pyörille haastava säästä johtuen, mutta ajojen jälkeen nähdyt kuraiset hymynaamat oli iloinen näky!, myhäili tiimin kilpailutoimenjohtaja, enduron viisinkertainen maailmanmestari Samuli Aro.

– Pienten poikien tsemppi ja yritys ovat kasvaneet kauden mittaan ja mikä tärkeintä poijilla oli hauskaa! Kokeneempi Verneri Aaltonen on nostanut huimasti tasoaan ja haki kokemusta uudessa kovemmassa kilpailuluokassa. Kimi Koskisen ajossa näkyy jo EM-sarjasta kerätty rutiini ja varmuus. Vauhti ja suoritustaso ovat hyvässä nosteessa, tasaista kehitystä tapahtuu koko ajan, mikä luo tukevaa pohjaa tulevaisuudelle. Aleksi Kurvisella vasta lähtöpuomilla huomattu rikkoutunut takarengas sotki ensimmäisen erän ja toisen erän kaatuminen eivät tuoneet Aleksin parasta osaamista esille, jatkoi Aro.

Louhi: ”Sihvosen vauhti
ja itseluottamus kohdallaan”

Miro Sihvonen ja Jyrki Louhi lähtivät puolestaan kovin odotuksin 125-kuutioisten EM-sarjan neljänteen osakilpailuun Englantiin.

Lauantaina ajetussa ensimmäisessä erässä Sihvonen ajoi hienosti omalla tasollaan kolmanneksi.

Sunnuntain toiseen lähtöön lähdettiin luonnollisesti tavoittelemaan palkintopallisijaa.

Toisen erän startti ei onnistunut ja Sihvonen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen 30. Noustuaan jo 13. sijalle hän kuitenkin kaatui ja putosi 25:nneksi.

Maalissa pettynyt Sihvonen oli 19 ajaen kuitenkin koko kisan toiseksi nopeimman kierrosajan viimeisellä kierroksellaan.

EM-sarjassa Sihvonen on neljäntenä 43 pistettä jäljessä johtavaa Espanjan Jorge Pradoa. Seuraava kilpailu ajetaan jo ensi viikonloppuna Ranskassa.

– Viikonloppu oli kokonaisuudessaan kaksijakoinen onnistuneen ja epäonnistuneen lähdön suhteen. Tärkemmät elementtit eli vauhti ja itseluottamus ovat kuitenkin edelleen hyvällä tasolla. Kilpailu pääsystä EM-sarjassa kolmen parhaan joukkoon vaatii erittäin ammattimaisia eräsuorituksia ja sitä kautta rakentuvaa tasaisuutta tuloksiin. Jo ensi viikonloppuna onkin jo taas paikka osoittaa entistä parempia suorituksia, kommentoi Louhi.