KTM Ajolla juhlat Moto2:ssa – voitto ja nelossija

Brad Binder lähti ruudusta 10 ja Miguel Oliveira 15, mutta kisavauhti oli kohdillaan. Oliveira rynni heti lähdössä yhdeksänneksi, Binder seitsemänneksi.

Paalumies Mattia Pasini ja MM-sarjaa johtava Francesco Bagnaia kolaroivat jo kakkoskierroksella. Bagnaia pysyi pystyssä, mutta putosi hännille, Pasini keskeytti.

Binder nousikin jo kolmanneksi johtavan VR 46:n Luca Marinin ja Marc VDS:n tulokkaa Joan Mirin perään. Oliveira teki nousua seitsemänneksi.

Neloskierroksella Joan Mir siirtyi kärkeen. Oliveira ajoi erittäin aggressiivisesti ja nousi Alex Marquezin ohi jo kuudenneksi.

Yhdeksännellä kierroksella Binder ohitti jo Marinin, ja heti perään Mirin nousten kärkipaikalle. Kisan puolivälissä Oliveira nousi neljänneksi ohi Marcel Schrötterin.

Lopussa asetelmat eivät enää muuttuneet, vaan Binder ajoi uransa ensimmäiseen Moto2-voittoon.

”Lauantai oli heikko, mutta kisassa kaikki alkoi kulkea mahtavasti. Aamun warm up oli jo hyvä. En säästellyt lainkaan, enkä tehnyt virheitä. En uskonut voittoon, mutta kova työ kantoi hedelmää, iso kiitos koko tiimille”, Binder sanoi.

”Painoin todella kovaa ihan koko ajan, vauhtimme oli hienoa. Brad oli kuitenkin tänään nopeampi, en voinut hänelle mitään. Tämä oli kuitenkin paras Moto2-sijoitukseni, olen ihan superonnellinen”, Mir kommentoi kakkossijaansa.

MM-sarjan ykkönen Bagnaia nousi lopussa takajoukoista sijalle 12. Oliviera nousi kuitenkin MM-sarjassa jo aivan hänen kantaansa.