Kovalainen: ”Aika makea tunne taas voittaa!”

– Olihan tämä hieno päätös tälle kisakaudelle, joka on ollut täynnä monenlaisia vastoinkäymisiä. SM-kauden lopulla oli muiden vuoro olla epäonnisia, joten järkevä suoritus näissä päätöskisoissa riitti kultaiseen mitaliin, Kovalainen iloitsi.

– Aika makea tunne taas voittaa. Ei ole aivan jokapäiväistä, että 37-vuotiaana pääsee pokkaamaan vaativassa vauhtilajissa SM-kultaa! Tämä oli myös paras mahdollinen palkinto omille tukijoilleni pitkän kauden päätteeksi, mestari kiitteli.

Ennen SM-sarjan kahta viimeistä osakilpailua kaikki mitalisijat olivat käytännössä auki. Suurin ennakkosuosikki mestariksi oli Niko Koskela, joka koki epäonnen hetkiä perjantain treeneissä ja hän joutui jättämään Tampereen kisat väliin loukkaantumisen vuoksi.

Kilpailujen voitot vei nimiinsä yhdysvaltalainen supercrossin huippunimi Weston Peick, jolle tiukimman vastuksen suomalaisista tarjosi Harri Kullas.

Yamaha-kuljettaja Marko Kovalainen ajoi viikonlopun kisoissa sijat 4. ja 5. Ne riittivät kilpailun kokonaistulosten neljänteen sijaan ja – mikä tärkeintä – SM-titteliin.

Hyvinkään Moottorikerhoa edustava Kovalainen keräsi kauden aikana 78 pistettä. Helsingin MK:n Toni Eriksson kipusi SM-hopealle 75 pisteellään ja Hyvinkään MK:n Antti Pyrhönen palkittiin 67 pisteen turvin SM-pronssilla.
 

Uusin numero