Kovaa peliä motokolmosissa – Ajon kilpakumppanille kylmästi kenkää kesätauolla

Suomalaistalli Ajo Motorsport pyöritti viime vuonna Husqvarnan tehdastiimin toimintaa Niklas Ajo ja tällä kaudella Hondalla kohti mestaruutta kiitävä britti Danny Kent kuljettajinaan.

Husqvarnan kaksi, KTM:n kanssa käytännössä identtistä pyörää siirtyivät täksi kaudeksi Laglisse-tiimille, jossa Vinales ajoi toista kautta.

MotoGP-luokassa Suzukilla kisaavan Maverick Vinalesin serkkupoika Isaac Vinales ehti kerätä yhdeksässä osakilpailussa ja samalla kauden puoliväliin tultaessa 64 pistettä, jotka oikeuttavat MM-sarjassa kahdeksanteen sijaan.

Qatarissa ajetussa MM-avauksessa kakkosruudun saavuttaneen ja Argentiinan GP:ssä kolmanneksi yltäneen Vinalesin suoritus ei kuitenkaan tyydyttänyt tiimiä.

Korvaaja kurvailee
junnujen MM-sarjasta

Vinalesin korvaaja, italialainen Lorenzo Dalla Porta nostetaan parrasvaloihiin ja espanjalaisen Maria Herreran Husqvarna-tiimikaveriksi Moto3-luokan junioreiden MM-sarjasta.

Dalla Porta debytoi uusissa kuvioissa reilun viikon kuluttua, kun MotoGP-sarja käynnistää kauden toisen puoliskonsa Indianapolisin radalla USA:ssa.

– Harmi, että emme saavuttaneet niitä tavoitteita, jotka yhdessä Isaacin kanssa asetimme. Niitä ei saavutettu viime kaudellakaan, mutta halusimme antaa hänelle vielä toisen tilaisuuden takarajana tämän kauden puoliväli, kertoo Laglisse-tiimin päällikkö Jaime Fdez-Aviles.

Fdez-Aviles ei avaa tarkemmin kyseisiä tavoitteita, mutta ne ovat olleet varmuudella kovat, sillä Vinales sijoittui viime vuonna Moto3-luokan MM-loppupisteissä seitsemänneksi KTM:llä kisatessaan.

– Olisin jatkanut mielelläni Isaacin kanssa, mutta meidän on pidettävä kiinni asettamastamme tavoitteesta ja tehtävä tämä lopullinen päätös. Haluan kiittää Vinalesia näistä kahdesta vuodesta ja toivotan hänelle kaikkea hyvää, Fdez-Aviles pudottelee pakolliset.
 

Uusin numero